Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
All forums
  Free Web Forum on Psychology
  Το μέλλον των ανθρώπινων ειδών
  Εισαγωγή στα ζητήματα

KOM2002 (plain)  Εισαγωγή στα ζητήματα

Thread Messages in thread:

plain Εισαγωγή στα ζητήματα , Jacob Palme , 23 Jan 2004 10:57
 21378. To top of pageTop    
Εισαγωγή στα ζητήματα
From: Jacob Palme
Date: Fri, 23 Jan 2004 10:57:39 +0100

 
plain

Η πιό πρόσφατη, αναθεωρημένη έκδοση αυτής της εισαγωγής μπορεί να βρεθεί στα αγγλικά σε http://web4health.info/en/aux/homo-sapiens-future.html

Το μέλλον Homo Sapiens

Τα ανθρώπινα είδη άρχισαν την ύπαρξή του μεταξύ 110  000 και 50  000 έτη πριν. Η ανάπτυξή της απόκλισε από τους πίθηκους περίπου 5 εκατομμύριο έτη πριν.

Η γη είναι σε θέση τη ζωή για περίπου 3 δισεκατομμύριο έτη, και αναμένεται για να συνεχίσει να υποστηρίξει τη ζωή για περίπου 5 δισεκατομμύριο έτη στο μέλλον. Κατά συνέπεια εάν βλέπουμε την περίοδο να είστε σε θέση να υποστηρίξει η ζωή δεδομένου ότι 24 ώρες, κατόπιν είμαστε τώρα περίπου 9 η ώρα το πρωί, οι άνθρωποι απόκλισαν από τους πίθηκους για ένα λεπτό πριν και τα ανθρώπινα είδη άρχισαν να υπάρχουν 1-2 δευτερόλεπτα πριν.

Ο μέσος χρόνος ζωής ενός είδους στη γη είναι μερικά εκατομμύριο έτη. Κάθε έτος, χιλιάδες είδη παύει να υπάρχει και χιλιάδες νέα είδη δημιουργούνται. Έτσι τα ανθρώπινα είδη θα παψουν να υπάρχουν σε μερικά εκατομμύριο έτη, όπως τα περισσότερα άλλα ζώα; Σε αυτή την περίπτωση, γιατί, και τι θα το αντικαταστήσει; Ή είναι οι άνθρωποι τόσο μοναδικοί και διαφορετικοί από άλλα είδη, τα οποία δοκιμάζουν από άλλα είδη δεν μπορούν να εφαρμοστούν, και οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν για έναν πολύ πιό μακροχρόνιο χρόνο;

Σημείωση: Αυτό το έγγραφο συζητά πολλά ηθικά και πολιτικά ευαίσθητα ζητήματα, και μερικοί αναγνώστες θα προσβληθούν πιθανώς από αυτό. Αλλά ο στόχος δεν είναι να δοθούν οποιεσδήποτε απόψεις σχετικά με αυτό που κάνει λάθος σωστό και, τι πρέπει να επιτραπεί ή να απαγορεύσουν. Ο στόχος είναι μόνο να συζητηθεί τι θα συμβεί πιθανώς στο μέλλον.

Πώς ένα είδος παύει να υπάρχει

Για να συζητήσει αυτό το ζήτημα, κάποιο πρέπει πρώτα να συζητήσει ποιες διαδικασίες αναγκάζουν ένα είδος για να παψουν να υπάρχουν. Μερικές τέτοιες διαδικασίες είναι:

  1. Το είδος είναι ειδικευμένο σε έναν φυσικό βιότοπο, ο οποίος παύει να υπάρχει. Ο κίνδυνος για αυτό είναι μάλλον χαμηλός για τα ανθρώπινα είδη, λόγω της υψηλής προσαρμοστικότητάς του στα μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα Μια κοσμική καταστροφή όπως έναν γιγαντιαίο μετεωρίτη θα σκοτώσει βεβαίως τους περισσότερους ανθρώπους στη γη, αλλά μερικοί θα συνεχίσουν πιθανώς να υπάρχουν, και θα πολλαπλασιαστούν γρήγορα πάλι.
  2. Το είδος έξω-ανταγωνίζεται από ένα άλλο είδος. Δεν υπάρχει σήμερα καμία ύπαρξη specifes που να απειλήσει τα ανθρώπινα είδη. Υπάρχει μια δυνατότητα ότι ένα νέο είδος, βασισμένο στους ανθρώπους, μπορεί να αντικαταστήσει τα ανθρώπινα είδη, αλλά έπειτα οι άνθρωποι δεν σταματούν για να υπάρχουν, να συνεχιστούν ακριβώς με μια άλλη μορφή.
  3. Το είδος εξελίσσεται βαθμιαία, μέσω της φυσικής επιλογής, σε ένα νέο είδος. Τέτοια Εξέλιξη είναι εντούτοις αργή για ένα τέτοιο μεγάλο και διαδεδομένο είδος ως άνθρωπο. Εμφανίζεται συνήθως στα μικρά, γεωγραφικά απομονωμένα περιβάλλοντα.
  4. Το είδος εξολοθρεύεται από ένα άσπλαχνο αρπακτικό ζώο. Αυτό είναι ο τρόπος που το άσπλαχνο αρπακτικό homo sapiens έχει εξολοθρεύσει σχεδόν όλα τα μεγάλα ζώα στη γη. Επίσης μέσα στα ανθρώπινα είδη, οι φυλές έχουν εξολοθρευθεί ή έχουν εξολοθρευθεί σχεδόν από άλλες φυλές, παραδείγματος χάριν οι αυστραλιανοί αυτόχθοντες. Τέτοια εξολόθρευση ονομάζεται σήμερα "τη γενοκτονία" και αποδοκιμάζεται πάρα πολύ. Κανένα μ ανθρώπινος αρπακτικό ζώο που απειλεί τους ανθρώπους δεν είναι πιθανό να εξελιχθεί, να αναμείνει ενδεχομένως ένα νέο είδος βασισμένο στα ανθρώπινα είδη.
  5. Τα ανθρώπινα είδη επίσης να απειληθούν από έναν νέο ιό ή τα βακτηρίδια, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι είναι απίθανο ότι μια τέτοια απειλή θα εμφανιστεί, έτσι ώστε δεν θα είμαστε σε θέση να το καταπολεμήσουμε ή ότι ολόκληρα τα είδη θα εξολοθρευθούν από μια τέτοια απειλή.

Πώς ένα νέο είδος μπορεί να αντικαταστήσει Homo Sapiens

Ένα νέο είδος, για να αντικαταστήσει Homo Sapiens, να δημιουργηθεί με τους διαφορετικούς τρόπους:

  1. Από τη φυσική επιλογή σε έναν περιορισμένο πληθυσμό. Αυτό δεν είναι πολύ πιθανό, δεδομένου ότι η τάση να αναμίξει μεταξύ όλων των ανθρώπων είναι πολύ μεγάλη.
  2. Από τη ρητή δημιουργία μέσω της διασταύρωσης ή του γενετικού χειρισμού Homo Sapiens. Αυτό είναι η πλέον πιθανή εναλλακτική λύση. Όταν στους προγόνους δίνεται η επιλογή τα παιδιά καλύτερος-από- anverage, μπορεί να αναμένεται ότι πολλοί πρόγονοι θα επιλέξουν αυτήν την επιλογή. Ακόμα κι αν οι πολιτικοί μιλούν πολύ για την ηθική του γενετικού χειρισμού, στην πράξη πιθανώς δεν θα είναι σε θέση να σταματήσουν μερικούς ανθρώπους χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή.
  3. Από τη ρητή δημιουργία μέσω της διασταύρωσης ή του γενετικού χειρισμού ενός άλλου είδους. Αλλά κανένα τέτοιο είδος πολύ κατάλληλο για τους ανθρώπους δεν υπάρχει.
  4. Από ένα artificually δημιουργημένο είδος. Αυτό ακόμη και να βασιστεί στους υπολογιστές και όχι στη βιολογία. Εντούτοις, είμαστε πολύ μακριά για αυτήν την επιλογή σήμερα. "Τεχνητός Ευφυία" είναι ένας κλάδος της πληροφορικής, αλλά είναι αποτελέσματα είναι μέχρι τώρα πολύ μακριά από τη δημιουργία ενός είδους που μπορεί outcompete άνθρωποι. Κανένας υπολογιστής δεν έχει γενικό adaptible τον Ευφυία των ανθρώπων, ούτε μπορούν να αναπαραχθούν ακόμη και.

Πόσο Homo Sapiens μπορεί να εξελιχθεί

Homo Sapiens μπορεί να εξελιχθεί μέσω της φυσικής επιλογής ή μέσω της διασταύρωσης ή του γενετικού χειρισμού. Η διαστάυρωση και ο γενετικός χειρισμός είναι οι πιθανότεροι για μερικούς ανθρώπους στις τεχνικά εξελιγμένες χώρες.

Η φυσική επιλογή είναι η αποτελεσματικότερη όταν πεθαίνουν πολλά ζώα πριν από την αναπαραγωγή. Κατά συνέπεια, η φυσική επιλογή είναι αποτελεσματικότερη στις Αναπτυσσόμενες χώρες. Στις βιομηχανικές χώρες, η ιατρική ανάπτυξη επιτρέπει των περισσότερων από εκείνους που θα πέθαιναν για να ζήσουν και να αναπαραγάγουν.

Θα επιδεινωθεί Homo Sapiens

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η έλλειψη αποτελεσματικής φυσικής επιλογής για τους ανθρώπους στις βιομηχανικές χώρες θα αναγκάσει τα ανθρώπινα είδη για να επιδεινωθεί, δεδομένου ότι η φυσική επιλογή απαιτείται για να κρατήσει ένα είδος υγιές. Για απλό παράδειγμα, η ύπαρξη των θεαμάτων θα ανάγκαζε περισσότερους ανθρώπους για να είναι γεννημένη μυωπική.

Εντούτοις, αυτό αντιδριέται από τη μετανάστευση των ανθρώπων από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες. Αυτή η μετανάστευση είναι σήμερα τόσο μεγάλη, ότι μπορεί πιθανώς να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο deterioratin των ειδών συνολικά.

Επίσης, η μελλοντική χρήση του γενετικού χειρισμού και η σκόπιμη διασταύρωση μπορούν να αναμένονται για να αντιδράσουν στην υποβάθμιση.

Γενετικός χειρισμός και τεχνητή διασταύρωση

Ο γενετικός χειρισμός και η τεχνητή διασταύρωση αντιπαθούνται σήμερα, επειδή χρησιμοποιήθηκε στα πιό πρώτα έτη από τις κυβερνήσεις με τους αμφισβητήσιμους τρόπους. Ο πιό γνωστός είναι οι ναζιστικές ιδέες της δολοφονίας ή της αποστείρωσης των "κατώτερων ανθρώπων" όπως τους Εβραίους και των ανθρώπων με τις διανοητικές ασθένειες. Επίσης στις μη-ναζιστικές χώρες, η επιβεβλημένη αποστείρωση ήταν κοινή νωρίτερα, αλλά δεν γίνεται τόσο πολύ σήμερα.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι τέτοιος κυβερνητικός έλεγχος σήμερα δεν θεωρείται όπως ηθικός, και επίσης ότι η αποδοτικότητα τέτοιων σχεδίων είναι αμφισβητήσιμη. Όλα τα σχέδια που μειώνουν τη γενετική παραλλαγή μέσα στα ανθρώπινα είδη μπορούν να προκαλέσουν περισσότερη ζημιά από την αξία.

Παρά αυτό, είναι η πεποίθησή μου ότι ο γενετικός χειρισμός και η τεχνητή διασταύρωση θα είναι σημαντικοί στο μέλλον, αλλά μην καμένος από τις κυβερνήσεις αλλά από τους προγόνους. Ήδη, σήμερα, όλο και περισσότερη έγκυος οθόνη γυναικών εθελοντικά για τις Ανικανότητες και οι γενετικές ασθένειες του faetus και επιλέγουν την άμβλωση παρά τη γέννηση σε ένα παιδί με μια γενετική Ασθένεια.

Αυτό θα γίνει πιθανώς πιό κοινό στο μέλλον, με τις καλύτερες ιατρικές και τεχνικές επιλογές τα γονίδια των μελλοντικών παιδιών. Και αυτό να δημιουργήσει μια φυλή των superhumans, η οποία ακόμη και να γίνει ένα νέο είδος απειλώντας το δημιουργό της.

Συμφωνείτε

Εάν δεν συμφωνείτε με, ή έχετε περισσότερες ιδέες σχετικά με το μέλλον του homo sapiens, είστε ευπρόσδεκτοι να σχολιάσετε αυτό το χαρτί. Τα σχόλιά σας μπορούν να επηρεάσουν τις μελλοντικές εκδόσεις από το. Ένα φόρουμ για τη συζήτηση είναι διαθέσιμο.

Αναφορές

Δεν γράφεται πάρα πολύ για το μέλλον Homo Sapiens. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων για την Εξέλιξη και η ανθρώπινη Εξέλιξη και για το πώς οι άνθρωποι διαμορφώθηκαν από την Εξέλιξη, και αυτό είναι σημαντικές για την κατανόηση τι θα συμβεί στο μέλλον. Εδώ είναι οι παρουσιάσεις μερικών τέτοιων βιβλίων:

Προέλευση: Η εμφάνιση και η Εξέλιξη των ειδών μας και του πιθανού μέλλοντός του

Από Richard Ε. Leakey και το Roger Lewin.

ISBN 0-525-48013-7.

Εκδότες 1977 Ε. Σελ. Dutton.

Μια λεπτομερής και ενδιαφέρουσα επισκόπηση όλων των σταδίων της Εξέλιξη του homo sapiens από το χωρισμό από τους πιθήκους 5-7 εκατομμύριο έτη πριν.

Ο τρίτος χιμπατζής: Η Εξέλιξη και το μέλλον του ανθρώπινου ζώου

Από το διαμάντι Jared.

ISBN 0-06-018307-1.

HarperCollins εκδότες 1992.

Μια συλλογή των δοκίμιων, πολλά από τους δίνει ουσιαστικό εναισθησία το πώς και γιατί οι άνθρωποι είναι όπως είναι.

Από το DNA σε ABC

Από το μυλωνά Joel.

ISBN 91-972454-3-7.

BenTarZ παραγωγές, 2003.

Μια συλλογή των δοκίμιων, πολλά από τους δίνει τις ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με την ανθρώπινη ανάπτυξη και την ανθρώπινη ανάπτυξη Λόγων. Οι άνθρωποι διακρίνονται από τους πιθήκους με την χρήση των εργαλείων; Αλλά οι πίθηκοι επίσης μερικές φορές χρησιμοποιούν τα εργαλεία. Ανθρώπινος διακρίνεται με την οικοδόμηση των σπιτιών; Αλλά οι κάστορες και τα πουλιά χτίζουν επίσης τις φωλιές.

Ο μυλωνάς υποστηρίζει ότι η σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία είναι ένα ευδιάκριτο νέο στάδιο που καλεί "κοινωνία πολιτών". Αναρωτιέμαι εάν οι ιστορικοί πεντακόσια έτη από τώρα θα συμφωνήσουν με αυτό;

Στο μέλλον, ο συντάκτης λέει ότι η εμφύτευση της ηλεκτρονικής μέσα στο ανθρώπινο σώμα θα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα για το πώς οι άνθρωποι ζουν στο μέλλον. Συμφωνώ με τον, αυτό είναι αρκετά πιθανό μια περιοχή όπου σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας θα έρθουν στο μέλλον.

Ο γυμνός πίθηκος, ο ανθρώπινος ζωολογικός κήπος και η οικεία συμπεριφορά

Από Desmond Morris

Αυτά τα τρία βιβλία που δίνουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες στο πώς η ανθρώπινη συμπεριφορά κυβερνάται από το ζώο μας από μπροστά.


You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 00:58:17 +0100
KOM 2002