Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Social ångest, känner mig värdelös
  Re: Social ångest, känner mig värdelös
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Social ångest, känner mig värdelös

Thread Messages in thread:

reply Re: Social ångest, känner mig värdelös , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 11 Dec 2016 20:05
question Social ångest, känner mig värdelös , ****** , 14 Nov 2016 14:24
 183964. To top of pageTop   Next message down
Social ångest, känner mig värdelös
From: ******
Date: Mon, 14 Nov 2016 14:24:09 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej, jag är en kille som snart är 22 år gammal och får ångest av att prata med folk jag inte känner väl, framför allt folk av det andra könet. När jag åker t-bana begraver jag alltid ansiktet i mobilen, när jag går runt inne i stan försöker jag att hålla blicken högt och att inte titta ner, jag försöker titta på folk när jag går förbi dem, men vänder ofta snabbt bort huvudet när de tittar tillbaka.

Det värsta med allt detta är att när jag gick i högstadiet så var jag en av de allra populäraste killarna i skolan (mycket pga min sociala förmåga), hade massor av vänner och kunde obehindrat flörta med tjejer, sen blev jag störtkär i en tjej (alltså verkligen helt galet förälskad), men vågade inte ens fråga vad hon tyckte om mig (jag var van att tjejerna tog kontakt med mig.) Tillslut fick hon en annan kille och jag blev väldigt ledsen och var deprimerad i nästan ett år. Och det var när det hände som jag helt plötsligt kände mig oduglig, tyckte det var jobbigt att prata med folk osv, fast jag var kung på allt det där förut! Känns som jag var på toppen och föll käpprätt ner i botten där jag nu är.
Det här är alltså 6 år sen, och jag är fortfarande inkapabel till att prata med tjejer, och även killar jag inte känner väl. Jag gillar inte uppmärksamhet och försöker ofta få bort blickar från mig. Jag är inte deprimerad längre (tror jag, är inte ledsen men lite tom) känner mig lite socialt handikappad

Vad ska jag göra? Jag vill kunna prata och titta avslappnat på personer utan att känna ångest och oro.
 184044. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Social ångest, känner mig värdelös (Reply to: 183964 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 11 Dec 2016 20:05:50 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Många känner som du, men en fördel för dig är att du har upplevt en tid, när du fungerade bättre. Det är en tillgång, men också ett problem, eftersom det hindrar dig att börja arbeta för att få något, som kändes självklart för dig förut. I varje grupp brukar det finnas populära stjärnor, medelmåttor som bildar par och de som känner sig ensamma och utanför. Börja själv ta kontakt med dem, som verkar ensamma, men som ändå känns intressanta för dig. Ge dig inte förrän du har de vänner du behöver.



You are not logged in
Today's date: Thu, 28 Mar 2024 17:17:38 +0100
KOM 2002