Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  annorlunda barn
  Re: annorlunda barn
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  annorlunda barn

Thread Messages in thread:

reply Re: annorlunda barn , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 13 Jun 2006 06:01
question annorlunda barn , ****** , 12 Jun 2006 11:45
 71814. To top of pageTop   Next message down
annorlunda barn
From: ******
Date: Mon, 12 Jun 2006 11:45:50 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!
Jag har en del frågor angående mitt barnbarn, en jättesöt flicka som snart är 2 1/2 år. Hennes mamma är i psykisk obalans och har en massa saker för sig, bl.a. att hon är så ful att hon inte kan gå ut. Hon måste sminka sig och sminka sig om och om igen. Kan ta en hel dag. Hon gjorde också saker mot min son, rev sönder hans tidningar, böcker, kastade filmer. Hon menade aii det var pornografi, vilket det inte var. På kvällarna fick han sitta i mörker och inte se på tv. Allt han gjorde eller inte gjorde utlöste otroliga raserianfall hos henne. Hon kunde stå och skrika, grina och försöka strypa sig själv med en halsduk, framför barnet och slå och klösa min son i sina anfall. Till slut måste han flytta, för att rädda sig själv. Då var dottern 16 månader och jag hade börjat märka att hon inte utvecklas som andra barn, svår att få kontakt med, verkar inte höra att man ropar, visar ingen slags känsla när hon träffar farmor, dvs mig, även om jag säger heeeeej!!! Inte pratar hon heller, bara ett låtsasspråk som hon pladdrar för sig själv. Hon leker inte som andra barn, men går och håller en massa saker i händerna med ett otroligt grepp. I går t.ex. hade hon två smörgåsar och en gurkbit i ena handen, en apelsinbåt och två ananasbitar i andra handen. Hon visade ingen reaktion på att träffa mig, men när jag lyfte henne tryckte hon sig hårt intill mig, fortfarande med hela måltiden i händerna. Jag har träffat henne regelbundet och hon har sovit över ofta hos oss, med sin pappa förstås, så jag borde ju ha kunnat bryta isen. Min son har blivit kontaktad av syster på bvc angående detta, men det verkar inte leda till nåt just nu. Alla andra reagerar också på detta lilla barn och undrar vad det är. Inte vet vi hur hon har det hos mamman heller och min son önskar ha sitt barn mera hos sig. Han har köpt hus alldeles i närheten och är beredd att ta över hela vårdnaden, nåt som han jobbar för.
Kan barnets utveckling bli så hämmad av mamman eller kan det vara nåt annat fel? Hon verkar ha normal intelligens ändå, bara det att hon är svår att få kontakt med och inte pratar, säger inte ens pappa.
Hälsningar farmor
 71875. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: annorlunda barn (Reply to: 71814 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 13 Jun 2006 06:01:28 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Din son bör begära vårdnaden, om barnets mor är olämplig som vårdnadshavare. Be honom ta kontakt med socialtjänsten för en utredning. Barnbarnet behöver undersökas för att utreda om hon lider av autism. Be din son ta kontakt med BVC för en remiss. Uppmuntra barnets mor att söka hjälp på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning eller hos en psykoterapeut.
You are not logged in
Today's date: Sat, 22 Jun 2024 04:27:59 +0200
KOM 2002