Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Patologisk svartsjuk?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Patologisk svartsjuk?

Thread Messages in thread:

reply Re: Patologisk svartsjuk? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 10 Jun 2006 16:40
plain Patologisk svartsjuk? , ****** , 10 Jun 2006 14:28
 71709. To top of pageTop   Next message down
Patologisk svartsjuk?
From: ******
Date: Sat, 10 Jun 2006 14:28:35 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Hej,
Min partner sedan 12 år tillbaka är sjukligt svartsjuk. När vi träffades klagade han på att hans före detta hela tiden hade bedragit honom. Jag reagerade med att jag ville bevisa för honom att alla kvinnor inte var likadana och blev till en början smickrad av hans svartsjuka. Jag accepterade också därför idiotiskt nog att ha fick full kontroll över mig. Vi har idag ett gemensamt barn på 10 år. Han tycker att han har rätt att vara otrogen mot mig eftersom jag är det!!!! (jag har aldrig varit otrogen). Vidare ser han sig ha rätt att kontrollera hela mitt liv och förbjuder mig att ha en egen ekonomi, egna vänner och intressen. Varje gång jag försöker prata med honom förnuftigt så tappar han besinningen och hotar med att kasta ut mig och säger att jag är schizofren, precis som min mamma. (Min mamma är död nu men fick missbruksproblem vid 40-årsåldern efter att en syster till mig dött)Han hann för övrigt träffa min mamma 1 gång innan hon dog. Jag tog kontakt med familjerådgivningsbyrån och vi var dit en gång tillsammans. När vi var där blev det så smärtfullt tydligt att han aldrig har lyssnat på mig och vägrar hela tiden att göra det. Jag bad familjerådgivaren ställa frågan om hur han ordnat det för mig och varför han inte vill att jag ska jobba? Han besvarade aldrig frågorna utan skröt om hur han själv minsann var oberoende, inte behövde arbeta och kunde inte förstå varför inte jag nöjde mig med att gå som hans oavlönade hushållerska, städa hans fyra hus, fyra bilar och rensa hans rabatter. Jag är 17 år yngre än honom nu när jag protesterar skryter han med att han har kontakt med kvinnor som är ännu yngre än mig osv.
Har du något råd att ge? Han vägrar söka hjälp eftersom det är jag som är sjuk.
 71712. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Patologisk svartsjuk? (Reply to: 71709 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 10 Jun 2006 16:40:19 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Sjuklig svartsjuka kan behandlas framgångsrikt med SSRI-medicin, kognitiv psykoterapi och gestaltterapi. Men eftersom din partner inte upplever att han har några problem, blir det svårt att få honom i behandling. Vad är det som får dig att stanna hos honom?
You are not logged in
Today's date: Sat, 22 Jun 2024 05:41:30 +0200
KOM 2002