Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Narcissistisk pappa
  Re: Narcissistisk pappa
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Narcissistisk pappa

Thread Messages in thread:

reply Re: Narcissistisk pappa , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 23 Jan 2011 12:59
question Narcissistisk pappa , ****** , 22 Jan 2011 17:56
 157724. To top of pageTop   Next message down
Narcissistisk pappa
From: ******
Date: Sat, 22 Jan 2011 17:56:09 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!
Jag och min bror växte upp med en pappa som dominerade familjen. Han bestämde vad som var rätt att tycka, tänka och göra. Tyckte någon av oss annorlunda bemöttes det med förakt och nedvärdering. Han berättade ofta om hur bra han var när han växte upp, hur bra idéer han hade och drivande han var. Vi kunde inte på något sätt mäta oss med honom. Mamma var svag och kunde inte matcha honom. Vi fick alla höra att vi var ointelligenta, tröga, känsliga, klumpiga och fel i allmänhet om vi inte gjorde saker på rätt sätt. Utåt var han alltid väldigt ”duktig” och även charmerande. Tyvärr var det nog få människor som visste hur vi hade det. Han nedvärderade de flesta runt omkring oss och hade inga nära vänner eftersom ingen var god nog och även de få vi umgicks med pratade han illa om när de hade gått. Jag och min bror är nu vuxna. Jag har gått hos psykolog och mår ganska bra men kämpar med dålig självkänsla. Min bror mår tyvärr mycket dåligt och har nu brutit kontakten med pappa eftersom han mår väldigt dåligt när han är där. Nu till min fråga.
När vi blev vuxna och flyttade hemifrån ändrades gradvis pappas beteende och han blev bättre och bättre. Idag är han en trevlig man och en bra morfar till mina barn. Han säger själv att han var ”onödigt bråkig” när vi växte upp och att hans ideal har förändrats. Att han har blivit ödmjukare och att allt inte är svart eller vitt. Vi bor nu långt ifrån varandra och träffas inte ofta. Mamma säger också att han förändrats och att han är en annan man att leva med. Jag har läst på nätet om narcissistiska personligheter och det stämmer otroligt bra på hur vi hade det under uppväxten. Men kan man förändras på det här sättet då?

 157742. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Narcissistisk pappa (Reply to: 157724 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 23 Jan 2011 12:59:40 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Visst kan människor mogna och förändras till det bättre, när de blir äldre. Din pappa förstår också att han inte har någon makt över er längre. Hans enda chans, att få träffa barn och barnbarn, är att vara snäll mot er.
You are not logged in
Today's date: Sun, 29 Jan 2023 19:42:16 +0100
KOM 2002