Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Har mitt barn problem i Skolan?
  Re: Har mitt barn problem i Skolan?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Har mitt barn problem i Skolan?

Thread Messages in thread:

reply Re: Har mitt barn problem i Skolan? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 20 Jan 2011 17:28
question Har mitt barn problem i Skolan? , ****** , 19 Jan 2011 13:51
 157604. To top of pageTop   Next message down
Har mitt barn problem i Skolan?
From: ******
Date: Wed, 19 Jan 2011 13:51:08 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag har en sjuårig pojke som går på ettan i en liten och välsköt skolan. Min pojke har haft en normal dagisperiod i ett också välsköt dagis nära hem innan han började skolan. Vi har ett stabilt familjeliv utan några ekonomiska eller sociala problem. Han har en fyraårig lillebror som han leker bra med.
Min son är en blyg och fundersam pojke i sin natur. Men samtidigt kan han vara retsam mot andra som många pojkar i den åldern gör. Han kan ibland vara långsint och kommer ihåg gamla bråk och släpper inte gamla sårade känslor på grund av någon retat eller avvisat honom.
Han på senaste tiden har ibland kommit hem och berättat att det var bråk i skolan, att någon knuffat ner honom eller det var tråkigt i skolan och han har inga kompisar. Men när vi frågar honom hur det var att gå till skolan, så säger han att det var okej.

Vi har pratat med skolan när något bråk i skolgården var ur spår och han var riktigt upprörd. Vi har också tagit kontakt med vissa föräldrar för att få höra andra barns versioner. Vi tyckte att både skolan och föräldrar verkade ha hanterat problemet väl. Men min son ändå kommer hem och vara ledsen vissa dagar dagar. Det händer typ ett par dagar per vecka att han säger att han inte har kompisar och det är tråkigt i skolan. När vi frågar honom, tycker han att vi är tjatiga. Han har haft ett par kompisar som han brukade leka med så vitt vi vet. Men ibland kommer han hem och säger att de inte är hans kompisar längre. Vi vill inte överreagera på saken så att det påverkar honom negativt. Samtidigt vill vi inte heller missa tillfälle att reagerar innan barnet riktigt far illa.

Är det normalt för en sjuåring att reagerar som min son gör? Har han problem som vi måste göra ingrepp nu? Hur vet man då att barnet mår bra eller att hans reagerande tillhör åldern och kan gå över med tiden när han vissa dagar är glad och vissa dagar är inte det? När och hur ska föräldrar reagerar?

Jag uppskattar verkligen någon sund och förnuftig tips från er som har expert kunskap eller erfarenhet om detta!

Orolig mamma till en sju årig pojke


 157659. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Har mitt barn problem i Skolan? (Reply to: 157604 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Thu, 20 Jan 2011 17:28:55 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Det är normalt att möta svårigheter i livet. Föräldrarnas uppgift är att inte överbeskydda sina barn, utan att hjälpa dem att bemästra sina problem.

Tala med din son om det som händer i skolan, när han själv verkar vilja göra det. Hjälp honom att fundera ut, vad han behöver göra nästa dag, för kunna lösa olika problem, så att han ska kunna trivas bättre i skolan.
You are not logged in
Today's date: Mon, 6 Feb 2023 20:34:10 +0100
KOM 2002