Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  6 åring som ej kan hantera ilska
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  6 åring som ej kan hantera ilska

Thread Messages in thread:

reply Re: 6 åring som ej kan hantera ilska , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 08 Sep 2007 23:46
plain 6 åring som ej kan hantera ilska , ****** , 02 Sep 2007 14:30
 108073. To top of pageTop   Next message down
6 åring som ej kan hantera ilska
From: ******
Date: Sun, 2 Sep 2007 14:30:14 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Hej,

Jag har en dotter på 6 år som har svårt att hantera ilska. Hon har alltid varit väldigt känslofylld. När hon var i 2-3 års åldern gick hon ofta till angrepp mot andra barn, men detta växte hon ifrån. Men än idag har hon svårt med sociala kontakter. Hemma hos andra när jag inteär med funkar det bra, men har vi kompisar hemma hos oss hamnar hon allt som oftast i bråk och blir så arg om detintegår hennes väg. Det senaste är att hon blir så otroligt arg och skriker och säger saker som jag blir alldeles chockad över. Ett språk som vi aldrig för hemma hos oss och jag försår intevart det kommer ifrån. Hon har precis börjat skolan och där försöker de hitta sin roll förstås och att få kompisar. Men det var häromdagen när jag hämtade henne från skolan som jag började bli orolig för henne. Hon hade blivit orättvist behandlad av två tjejer som intelåtit henne vara med och leka. Hela dagen hade hon antagligen varit frustrerad över detta och när jag hämtade henne fick hon ett spel i bilen. Hon grät och skrek "Jag ska sticka kniven i hjärnan på henne" " Jag ska döda henne" " när jag ser henne nästa gång då ska hon få, då ska jag slå henne"...osv osv. För mig var detta så hemskt att höra Och jag vet att hon själv kände att detvar hemskt det hon sa, men hon kunde inte kontrollera sig. Hon lugnade ner sig till slut dock. Sedn en tid tillbaka har hon fått jst sådana utbrott. Hon har också börjat bli uppkäftig mot mig och tar absolut inte till sig när jag ber henne sluta med olika saker.Kanske är detta 6års trots men jag är rädd att det är mer än så. Min mamma är manodepppresiv och jag undrar om min dotter kan lida av detta?????
Sedan har jag svårt för att veta hur jag ska hanntera henne, kanske blir hon värre av det..själv har jag alldeles för lätt för att brusa upp och bli arg.
Hoppas på svar,
Vänliga hälsningar från orolig mamma

 108520. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: 6 åring som ej kan hantera ilska (Reply to: 108073 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 8 Sep 2007 23:46:27 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Din dotter var mycket arg, men hon släppte ut sin ilska, när hon var i trygghet ensam med dig och inte i skolan. Det var bra gjort av henne. Ta gärna kontakt med BUP, om du är orolig.
You are not logged in
Today's date: Tue, 16 Apr 2024 18:18:28 +0200
KOM 2002