Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Hur går jag vidare?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Hur går jag vidare?

Thread Messages in thread:

reply Re: Hur går jag vidare? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 19 Mar 2007 14:35
question Hur går jag vidare? , ****** , 19 Mar 2007 11:22
 96785. To top of pageTop   Next message down
Hur går jag vidare?
From: ******
Date: Mon, 19 Mar 2007 11:22:45 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Har läst er sida och tidigare fått svar från dig. Vet nu exakt vad min sambo lider av! Han har tvångsmässig personlighetsstörning! Alla punkter passade in på honom. Han är en jättesnäll människa så länge vi lever på hans villkor, inget får gå ur sina hjulspår... Han lever i och för sin hobby i garaget, där har han totalkontroll på allt. Att dela nåt djupare med mig säger han själv att han inte har behov av, tycker bara jag är jobbig som vill rota i gammalt och annat ältande. Han är också väldigt envis, vill aldrig ge mig rätt i en fråga, tycker att jag sätter mig på honom då, vill inte bli bestämd över på något plan. Han är också väldigt sparsam, detta ska användas till om det händer nåt, inte till att leva för. Han vill ha det petadntiskt städat, då säger han att det är som bomull runt hjärtat. Min fråga är nu kan jag få honom att inse att hans betende inte är normalt, han tycker själv att han inte är annorlunda, säger att de på hans jobb är precis lika pedantiska och nogranna som han själv. Han lider inte det minsta utan har ett perfekt liv! När jag frågar om att ju även jag bör må bra så fattar han ingenting av vad som är fel! Fast innerst inne tror jag han fattar vad jag säger men han kan inte ge med sig... finns det hopp om att han kan komma till insikt eller bör jag lämna honom och försöka börja ett nytt liv på egen hand?
 96807. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Hur går jag vidare? (Reply to: 96785 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 19 Mar 2007 14:35:03 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

En relation som bygger på önskemål att ens partner ska bli någon annan än den han är, brukar sällan lyckas. Om människor med personlighetsstörningar inte lider på samma sätt som deras omgivning gör, brukar de inte tycka att det finns någon anledning att söka hjälp och arbeta på att förändras. Samtidigt finns det exempel på framgångsrik behandling av personlighetsstörningar. Men de flesta lever och dör med sin störning.
You are not logged in
Today's date: Thu, 9 Dec 2021 11:26:29 +0100
KOM 2002