Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  avbrutit for tidligt?
  Re: avbrutit for tidligt?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  avbrutit for tidligt?

Thread Messages in thread:

reply Re: avbrutit for tidligt? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 13 Sep 2005 19:08
question avbrutit for tidligt? , ****** , 13 Sep 2005 13:53
 52258. To top of pageTop   Next message down
avbrutit for tidligt?
From: ******
Date: Tue, 13 Sep 2005 13:53:51 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej.
Jag ar en tjej pa snart 32 ar som har gatt i psykoterapi i ca 15 mnd, 1 gang i vackan.
Bestamde mig for att ga i terapi for att jag stallde mig sjalv allt for manga fragor... och ville forsoka hitta svaren... hadde lidigt av anorexia och bullimia i manga ar nar jag var yngre och aven haft nagra attacker av panikangest.. inget allvarligt, eftersom det hant mig fa ganger och jag hanterat dem ganska val...
Under terapin borjade jag se mig sjalv, och analysera mina reaktioner och mitt beteende for att forsoka forsta och andra pa mig... jag larde mig att inte vara radd for att visa andra mina svaga sidor.. och att inte vara radd for mina tarar..
..jag har forstatt att jag maste forsoka prata... och uttrycka mina kannslor... ngt jag alldrig innan klarat av... och fortfarande sliter valdigt mycket med..
Ar mjukare nu.. mer kannslig och mer oppen... men lider oxa mycket mer.. innan var jag pa nagot satt osarbar... hadde betryggande skygglappar och kannde mig valdigt stark... just nu kanner jag som en liten kanin... ar valdigt orolig for allt som "skulle kunna handa".. kan inte titta pa nyheterna.. och inte heller filmer, som thriller o.l. for da kan jag ga och tanka pa det i flera dagar efterat!
Bestamde mig for att sluta ga i terapi darfor att jag inte orkade mer... hadde borjat fa angest och hamska tankar som aldrig funnits innan... raddsla att forlora kontrollen i manga tillfallen, att plottsligt bli tokig och gjora illa nagon eller gjora bort mig... min terapeut sa att det var normalt, att jag kommit i kontakt med mina inre radslor... och hon forklarade mer eller mindre hur jag skulle handskas m dem... hon sa oxa att det var varningssignaler som kroppen delade ut i form av angest for att fa mig att forsta att nagot inte ar som det ska... att jag inte skulle vara radd.. men acceptera och forsoka forsta vad det var i dessa situaioner som gav mig denna angest..
hon forklarade att dessa tankar sa smaningom skulle forsvinna och bara komma tillbaks da och da som varningssignaler..
men sedan jag slutat ga i terapi sa har dessa tankar fortsatt att komma valdigt ofta.. spesiellt pa kvallen nar solen gar ner och morkret faller inn, da kjanner jag mig orolig, oskyddad pa nagot vis.. och borjar med "tank om..."-tankar som skrammer mig valdigt!! Ar mest radd for mig sjalv ann for andra.. att bli tokig och forlora kontrollen.. vad kan detta bero pa... kan det vara att jag inte ar glad over mitt liv och hur jag lever just nu? ar det sa kallade varningssignaler? eller har jag slutat min terapi for tidligt?
vill inte borja igen... men det kansje behovs... tack pa forhand... Sofie
 52264. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: avbrutit for tidligt? (Reply to: 52258 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 13 Sep 2005 19:08:52 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Din terapi är inte alls klar. Det är som om en kirurg skär upp buken på en patient och sedan går sin väg. Efter det att patienten får kontakt med sin inre smärta, behöver hon bearbeta sina minnen och känslor, vilket kan ta lång tid. När terapin är klar, mår patienten bra och har verktyg att klara av svårigheter på egen hand. Före terapin kände du dig osårbar, men var känslomässigt avstängd, vilket inte heller är friskt.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 11:42:48 +0100
KOM 2002