Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Hur borde man gå till väga?
  Re: Hur borde man gå till väga?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Hur borde man gå till väga?

Thread Messages in thread:

reply Re: Hur borde man gå till väga? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 19 Jul 2005 04:02
plain Hur borde man gå till väga? , ****** , 18 Jul 2005 16:03
 48960. To top of pageTop   Next message down
Hur borde man gå till väga?
From: ******
Date: Mon, 18 Jul 2005 16:03:47 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Kort bakgrund:Jag och min man är skilda med buller och bång sedan 6 år och har två gossar 10 år och 12 år. Vi har båda gått vidare med våra liv.
Han har gift om sig med en tjej som har ett barn och jag har en ny partner och väntar barn med denna.

Han har barnen var fjärde helg eftersom han har flyttat men bit ifrån där vi bor. Det började med att han skulle ha dem varannan vecka men det funkade inte för honom så. När han har barnen så bor han i deras sommarstuga ca 1 mil från oss.

När de lämnar eller hämtar barnen så sitter de kvar i bilen och väntar på att de ska komma .Kommer inte barnen tillräckligt fort så blir de sura på dem. Han kan vara här nere en vecka och inte höra av sig till barnen och barnen får veta detta i efterhand.
Ibland på loven om barnen är där lite längre så får barnen inte ringa till mig och de får ej berätta vad de har gjort med mig om någon släkting frågar vad de har gjort sedan sist de sågs. De pratar skit om mig och skriker i bakgrund hur dum i huvudet jag är som ringer så ofta.
I år har han haft dem snart i 4 veckor under löftet att jag ska få ringa var fjärde dag och hämta dem varsin dag i mitten av semestern. Men det slutade med att den ena pojken fick jag hämta.När jag skulle hämta den andra visste de inte när jag fick hämta honom eftersom de tar"dagen som den kommer" Då sa ring mig när ni inte gör något en kväll då så hämtar jag honom. Men de ringde inte. När jag pratar med sonen så viskar han- när hämtar du mig?

Känner mig så himla maktlös. Vi har gemensam vårdnad och barnen vill träffa sin pappa,vilket jag i alla dessa år också poängterar är viktig. Men han sviker dem gång på gång på olika vis och de bara sväljer detta hela tiden.När jag frågar om de har pratat med pappa om hur de känner så svarar de att det törs de inte han och hans fru blir så arga.Då säger jag att jag kan ringa och prata med pappa om detta då vill de inte det för då får de skäll ner de kommer tillbaka.
Nu är det en massa negativt om min exman och han och hans fru har säkert goda sidor också eftersom barnen vill åka till dem nu. Det ville de inte alltid förut.
Hur ska jag göra för att underlätta för barnen??
 48980. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Hur borde man gå till väga? (Reply to: 48960 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 19 Jul 2005 04:02:30 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Du känner dig maktlös och du är maktlös. Den nya makthavaren i dina barns fars liv är hans nya hustru. Barnen och du är utlämnade till hennes godtycke och hon verkar inte ha som främsta mål att göra livet behagligt för er.

Du kan begära ett nytt samarbetsavtal. Då får ni strikta regler för hur samarbetet om barnen ska gå till. Någon förståelse från mannen och hans nya hustru kan ni tydligen inte räkna med.
You are not logged in
Today's date: Mon, 17 Jun 2024 04:11:46 +0200
KOM 2002