Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Finn det hopp?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Finn det hopp?

Thread Messages in thread:

reply Re: Finn det hopp? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 03 Oct 2004 05:05
plain Finn det hopp? , ****** , 27 Sep 2004 13:20
 34232. To top of pageTop   Next message down
Finn det hopp?
From: ******
Date: Mon, 27 Sep 2004 13:20:11 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Ska försöka göra en kort beskrivning av min pojkväns beteende som sliter på vår relation. Han har sedan 18-års ålder haft problem med att livet inte har ngn mening (nu 31). Flera självmordsförsök och haft kontakt med psykiatrin. Nu är han ganska inställd på att det är kört för honom att han aldrig kommer att få en normalt liv och han förbannar att han började tänka på det sättet som han tänker nu. Han tycker att människorna är fruktansvärda, skäms över att vara en människa som inte lärt sig ngt på 6ooo år som han säger och att alla andra går med skygglappar och inte vill se hur hemsk världen har blivit. Han tar på sig människors lidande och tror han kan förändra världen om han får upp ögonen på tillräckligt många. Försöker att få honom till att inse att han måste acceptera att det är som det är och det enda han kan ändra på är sitt eget liv men då tycker han att jag flyr undan. Alla tidigare har övergett honom när han har berättat om hur han känner så han försöker dölja det. Han dricker ofta och nu i helgen fick jag reda på av honom att han tar cannabis ibland (dock inte sedan vi träffades för 3 månader sedan) och då blir han "bra". Den lugna och kärleksfulla person som jag vill ha. Men det är oftast på nätterna när vi varit ute o han druckit som han börjar prata och han blir så engergisk och forserad. Känns väldigt jobbigt eftersom han är som 2 pers. En lugn och fantastisk intelligent o trevlig och sen den pessimistiska, bittra och överaktiva. Vet inte om jag orkar leva med honom, vad finns det för hjälp att få??Hur ska jag få honom att söka hjälp igen? Han åt mediciner tidigare men det gjorde att han inte brydde sig om ngt, så det vill han inte. Han säger att psykiatrikern kallade honom hyperaktiv överintelligent, finns det ngt sånt? jag Tycker så hemskt mkt om honom och vill att han ska slippa den här ångesten!! Han har haft en jobbig barndom med skilsmässa och mobbad i skolan, som ligger till bakgrund antar jag. Tack på förhand!
/Putte
 34431. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Finn det hopp? (Reply to: 34232 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 3 Oct 2004 05:18:59 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Världen har alltid varit förfärlig med krig och elände. Genom kloka människors arbete har ändå mycket blivit bättre. Uppmuntra din pojkvän att göra en konstruktiv insats istället för att dricka. Det finns föreningar, där människor redan har fått upp ögonen och arbetar på att göra världen bättre på olika sätt. Alkohol och droger ger lindring för stunden, men löser ingenting. Alkoholister kan använda "världens elände" som ursäkt för att få dricka och slippa ta ansvar.

Föreställningen, att man behöver ta till någonting för att slippa sin ångest, leder till drogmissbruk. Har din pojkvän möjlighet att börja i psykoterapi? Där kan han få hjälp att förstå innehållet i sin ångest.
You are not logged in
Today's date: Sat, 22 Jun 2024 05:48:14 +0200
KOM 2002