Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Syskonbarn

KOM2002 (sad)  Syskonbarn

Reply to Messages in thread:

reply Re: Syskonbarn , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 13 Feb 2019 16:46
Syskonbarn
From: ******
Date: Mon, 11 Feb 2019 13:43:09 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

sad
Hej!

Jag är en faster/moster som är tacksam för ett råd som hjälper mig vidare i en livslång relation. Ett syskonbarn, 8 år, styr och ställer, härskar och visar ett djupt förakt mot mig och mot några andra närstående släktingar. Vi är inte så många i släkten och jag har haft hand om barnet ganska mycket tidigare men hen visade tidigt förakt och det har tyvärr bara blivit starkare. Jag bor och jobbar i en närliggande, mindre stad och när vi setts har vi alltid lekt, gjort roliga saker hemma som i stan, handlat mat, kläder, något gott, gått på aktiviteter men också plockat ihop leksaker eller städat hos mig i några minuter eller liknande och alltså "haft tråkigt" mellan varven i kortare pass.
Barnet har både fått något litet som hen vill ha men vid tillfälle också enbart tittat på en tillfällig önskeleksak i en prisklass som inte är ok för mig, dessutom brukar leksaken förlora sitt nyhetsvärde redan när vi lämnat butiken.
Jag har bil och vi har börjat åka en liten sväng och titta i butiker och shoppa lite.
Hen får fickpengar och vi kollar, småshoppar, äter, köper nåt klädplagg. Men på väg hem tar föraktet vid och när jag skjutsat hem barnet uppmanas jag att omgående sticka iväg. Jag vill inte gå in i ett mönster där jag bara verkar bli utnyttjad men jag vet inte vad jag ska göra, finns det råd från er? Har inte egna barn, blir "terrad" av barnet p.g.a detta i en dos strax under min bristningsgräns..ja..Och en olycka har medfört att jag inte kan springa runt som tidigare, däremot nästan liknande nivå på min rörlighet när vi ses.

How much is 6 + 9 :
Write Reply to Frage an einen Arzt / Psychiater / Sexualtherapeuten / (Verwenden Sie das Formular oben, nicht die Form unten.)

Author or secret name (pseudonym):
Subject:
Language:
Enter the text...  Plain Text  Guess  HTML

plain
Plain text
reply
Reply
happy
Happy
sad
Sad
angry
Angry
question
Question


You are not logged in
Today's date: Mon, 18 Oct 2021 11:09:34 +0200
KOM 2002