Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Ångest av att jobba
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Ångest av att jobba

Thread Messages in thread:

reply Re: Ångest av att jobba , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 30 Jun 2017 15:58
question Ångest av att jobba , ****** , 27 Jun 2017 00:05
 186798. To top of pageTop   Next message down
Ångest av att jobba
From: ******
Date: Tue, 27 Jun 2017 00:05:59 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag är 21, har hunnit jobba en hel del i mitt liv. Haft 7st olika jobb, och alla dessa har resulterat i framgång, åtminstone utifrån sett. Fick mitt första jobb när jag var 16 år gammal, ett sommarjobb. Det dröjde inte lång tid innan ångesten började komma krypande bara av tanken på att åka dit. När sommaren var över och skolan satte igång så kände jag mig totalt utbränd. Vissa "symtom" som jag får har sedan dess upprepats med alla jobb jag haft, nämligen följande:

1. Ångest - Innan jobbet, på jobbet, bara tanken av jobbet. Känns som den värsta känslan jag skulle kunna föreställa mig i magen, bröstet halsen, en känsla som man skulle kunna göra vad som helst för att få slippa. Jag får ont i magen, mår illa, kallsvettas och skakar.

2. Stress och press - Jag stressar på jobbet och efter jobbet, ja egentligen konstant. Är jag inte stressad över att vara på jobbet så är jag stressad för att åka dit. På jobbet blir jag stesssad över att hinna så mycket som möjligt, av att inte vara tillräckligt bra på det jag gör, blir stressad över att göra fel och på tanken att göra fel. Stressen sitter i när jag kommer hem, kan inte släppa jobbet och kan inte varva ner.

3. En känsla av utbrändhet - det här inträffar väldigt fort, behöver inte alls ha jobbat länge. När jobbperioden är över så känns det som om jag aldrig mer kommer att kunna fungera, som att gå in i väggen, varenda gång, varenda dag. Om jag slutar på ett jobb och måste söka ett nytt så känns det som en fullkomlig omöjlighet, jag kan inte jobba, jag orkar inte jobba.

4. Sömnproblem - Antingen så kan jag inte sova för att jag har ångest, eller så sover jag extremt dåligt eftersom det enda jag drömmer om är jobbet, i något form av halvvaket tillstånd. I drömmarna går allt fel, jag gör fel och får panik och ångest. I och med detta så kommer jag aldrig ifrån jobbet. Det snurrar konstant i mitt huvud och det känns som om jag emellan åt kommer att bli tokig.

5. Depression - Vet inte om detta är det rätta ordet att använda, men känslan är att allt blir svart och att ingenting känns roligt längre.

Jobbet blir tillslut det enda jag kan tänka på och det känns som om jag ska gå under. Jag orkar inte må så här längre, vill inte må så här längre. Vad är det för fel på mig och varför känner jag som jag känner?
 186904. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Ångest av att jobba (Reply to: 186798 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 30 Jun 2017 15:58:02 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Vi arbetar för att försörja oss. En del av oss har turen att trivas med sitt arbete, men många arbeten upplevs som obehagliga och påfrestande. Vi får betalt för att vi gör nytta för andra människor. Utan pengar är det svårt att överleva. Alternativ till att arbeta kan vara att gifta sig rikt eller bli försörjd av staten. Det finns människor som lever på socialbidrag eller sjukpension.
Kanske kan du hitta ett yrke som intresserar dig så mycket att du står ut med att arbeta.Vissa människor försörjer sig på sin hobby och startar en egen firma. Ju mer välutbildad man är, desto intressantare yrke brukar man kunna få. Jag älskar mitt yrke och vill inte sluta arbeta. Hoppas du också hittar ett arbete som du trivs med. Du kan behöva utbilda dig för att komma vidare och hitta en plats i tillvaron som passar dig.You are not logged in
Today's date: Sat, 16 Oct 2021 15:03:42 +0200
KOM 2002