Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Konstiga tankar om våldtäkt
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Konstiga tankar om våldtäkt

Thread Messages in thread:

reply Re: Konstiga tankar om våldtäkt , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 13 Oct 2015 14:34
question Konstiga tankar om våldtäkt , ****** , 11 Oct 2015 17:17
 182868. To top of pageTop   Next message down
Konstiga tankar om våldtäkt
From: ******
Date: Sun, 11 Oct 2015 17:17:02 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question

Jag har väldigt obehagliga, konstiga tankar som inte går över.
Jag var med om ett övergrepp när jag var tonåring och är ganska säker på att mina problem har med det att göra, men de borde ha gått över nu.
Sedan ca två år när jag började gå i terapi har jag mått sämre. Jag vill inte ha sex, tanken är liksom motbjudande, jag känner mig äcklad och varje gång jag försöker känns det som om jag blir våldtagen. Jag har både försökt att tvinga mig igenom det eller att bara låta bli helt och hållet, men inget av det gör så att problemet går över.
Jag har även konstiga tankar om att vilja bli våldtagen. Jag har till och med funderat på hur det skulle kunna gå till. Det känns som om allt skulle bli bra om jag blev våldtagen, jag vet inte varför. Jag har tankar om att bli skadad eller misshandlad också, och att det skulle göra allt bra.
Jag vet inte hur jag ska bli av med de här tankarna och de här problemet. Ibland känns det som om enda sättet är att inte leva mer, för det verkar aldrig försvinna, det är liksom en del av mig. Det är mig det är fel på och enda sättet att bli av med det är kanske att försvinna.
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag kan inte fortsätta leva såhär.
 182873. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Konstiga tankar om våldtäkt (Reply to: 182868 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 13 Oct 2015 14:34:26 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Som du själv har märkt, går det inte att sudda bort obehagliga minnen. Jag har haft många patienter, som varit med om incest eller blivit våldtagna. De har mått betydligt bättre efter psykoterapin, men alla började må bättre på sitt eget unika sätt.

En av dem började hjälpa våldtäktsoffer genom en förening. Hon hade nytta av sina förfärliga minnen, när hon skulle försöka förstå och hjälpa andra unga offer för sexualbrott.

En av mina patienter har underbar sex med sin pojkvän, men vill inte ha samlag.

En annan blir upphetsad av att fantisera om våldtäkter.

En tredje avskyr samlag, men kelar gärna med d sin man. Efter en stund får han gå ensam ut i badrummet. Båda är nöjda med arrangemanget.

Ta gärna kontakt med mig. Genom psykoterapi kan man uppnå ett annat sätt att se på och tackla sina problem. Då behöver man inte se döden som enda utväg mot smärtsamma minnen.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 07:07:27 +0100
KOM 2002