Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Separation/ äktenskapsförord

KOM2002 (question)  Separation/ äktenskapsförord

Reply to Messages in thread:

reply Re: Separation/ äktenskapsförord , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 01 Feb 2011 16:08
Separation/ äktenskapsförord
From: ******
Date: Tue, 1 Feb 2011 10:06:46 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej! Jag har precis fått redapå att min man varit otrogen och vill separera, helt utan förvarning eller större problem hemma.
En sak är känslorna men jag insåg snabbt att han grundlurat mig vad gäller några ekonomiska frågor.
1. Han bad mig skriva på ett äktenskapsförord bara några veckor innan han berättade detta, ett för firman (ett AB) som mycket av vår gemensamma ekonomi bidragit till. (Jag skojade med honom och sa - jasså du, du ska skilja dig från mig va..haha! Nej svarar han vi kommer aldrig skilja oss det vet du). Jag har varit hemma utan inkomst av något slag för att ta hand om familjen den senaste tiden och jobbat lite deltid så självklart frågade jag varför. Han sa att det var om firman skulle gå dåligt så skulle vi inte drabbas båda två och risken att bli av med huset tex skulle inte finnas. Jag var mycket tveksam men efter mycket tjat och påpressning om hur viktigt det var för familjen så skrev jag på för ett par veckor sedan.
2.Firman investerar i bla. tomter som man sedan bygger hus på, jag hade en miljon kronor på mitt konto från försäljningen av ett sommarhus, den bad han mig sätta över till hans konto så vi skulle kunna betala några tomter,en investering. Självklart sätter jag över pengarna och två dagar senare talar han om att han vill separera.
När jag läser det här tycker jag själv att jag har varit en idiot men det fanns inga som hells tecken på att vi skulle separera vi var en familj och gjorde allt tillsammans...
Kan jag begära att anulera ett äktenskapsförord när det varit under falska promisser? Han var i en otrohet och sökte lägenhet under den här tiden som det ser ut i datorn. Hur fungerar det när han lämnar mig och barnen i huset? Jag betalar allt just nu med mina sista sparade pengar?? Hjälp mig förstå hur jag ska gå vidare...har han som har en inkomst rätt att bara lämna mig i huset med alla praktiska saker och kostnader? Ps. han betalar vissa räkningar.

How much is 6 + 7 :
Write Reply to Archive 352585

Author or secret name (pseudonym):
Subject:
Language:
Enter the text...  Plain Text  Guess  HTML

plain
Plain text
reply
Reply
happy
Happy
sad
Sad
angry
Angry
question
Question


You are not logged in
Today's date: Tue, 30 May 2023 03:14:23 +0200
KOM 2002