Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Personlig utvecling leller kränkande särbehandling?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Personlig utvecling leller kränkande särbehandling?

Thread Messages in thread:

reply Re: Personlig utvecling leller kränkande särbehandling? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 21 Jan 2011 09:57
question Personlig utvecling leller kränkande särbehandling? , ****** , 20 Jan 2011 22:38
 157670. To top of pageTop   Next message down
Personlig utvecling leller kränkande särbehandling?
From: ******
Date: Thu, 20 Jan 2011 22:38:16 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej! Har en/många frågor kring teknik för personlig utveckling. För 8 år sedan så gick jag en kurs konsultativt förhållningssätt (STEP) som varade under 5 tillfällen under ca: 1/2 år. Vad man kan förstå i efterhand så gick inledningen ut på att göra en osäker, att man skulle känna sig förföljd. Att sedan kollegor o chefer uppträdde minst sag otrevlig. Att chefen ställer en mot väggen och ifrågasätter om man tror elle vet (kan du eller kan du inte). Han börjar ropa öknam efter en i korridoren. Vid tre tillfällen så kommer jag in i postrummet där alla har sina personliga postfack. Vid det tillfället så är det utdelat material till samtliga (samtliga hade fått likadant dokument) men mitt postfack var tomt.

Jag förstår inte vilka olika tekniker som används vid "personlig utveckling" i mina ögoon är det som hänt mer frågan om trakaserier och kränkande särbehandling. Men det slutade i alla fall med att jag sade upp mig och gick ut i arbetslöshet.
Jag upplever att jag varit ganska omtykt och vänlig tidigare. Idag är jag betydligt reserverad, underviker att släppa någon närmare inpå mitt liv.
Återkommande känner jag hat (vilket inte ska vara ovanligt när man blivit illa behandlad och kränkt).

Har letat på nätet för att försöka förstå och läsa mer om tekniken som omgivninen provat sig på att använda utan att hitta något.

Min teori om varför jag blivit utsatt, är att jag gjort en del lyckade aktieaffärer så att min ekonomi varit "för bra" men jag har levt ganska enkelt men ny villa och bilar tillsammans med min familj. Jobbade heltid för jag tyckte jobbet var intressant och utvecklande.

Har fått några kommentare från några bekanta i efterhand. "Vilket djävulskt på hopp" "Det är många som är avundsjuk på Dig"

Vad heter den teorin/tekniken för personlig utveckling?
Vart kan jag läsa mer om den?

Jag vill försöka förstå!

Mvh


 157684. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Personlig utvecling leller kränkande särbehandling? (Reply to: 157670 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 21 Jan 2011 09:57:18 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Jag känner inte till STEP, skulle personligen aldrig medverka i en sådan kurs och tror inte att den är bra. Människor är känsliga för kränkningar och kan få psykiska skador.

Är man framgångsrik i Sverige, får man räkna med "den kungliga svenska avundsjukan". Det är annorlunda i t.ex. USA. Där beundras duktiga människor.

Kanske kan du försöka ta andra människors avund som en komplimang i fortsättningen. Hade du varit en nolla, hade ingen brytt sig om att trampa på dig.
You are not logged in
Today's date: Fri, 23 Feb 2024 15:20:47 +0100
KOM 2002