Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Vill få mitt barn att sova tryggt
  Re: Vill få mitt barn att sova tryggt
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Vill få mitt barn att sova tryggt

Thread Messages in thread:

reply Re: Vill få mitt barn att sova tryggt , ****** , 28 Oct 2009 06:35
reply Re: Vill få mitt barn att sova tryggt , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 16 Oct 2009 13:57
question Vill få mitt barn att sova tryggt , ****** , 16 Oct 2009 08:56
 142642. To top of pageTop   Next message down
Vill få mitt barn att sova tryggt
From: ******
Date: Fri, 16 Oct 2009 08:56:27 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag har sen ett par veckor tillbaka lessnat på att min son på 11 månader vaknar om nätterna, han är så beroende av min närhet så jag håller på att spricka, vi har nu testan fem minuters metoden och tagit bort nappen då den gör mer besvär en nytta, han vaknar såfort han tappar den och vill att jag ska ge honom den även fast den ligger framför ögonen på honom.
Vi har hållt på i fyra kvällar nu, grinandet har lugnat ner sig ytterst lite men han gnäller ändå in i det sista (ca en timma) jag funderar på att ge upp denna metod nu då han även börjat bajsa i samband med nattningen och han har aldrig bajsat denna tid på dygnet förut och det kan ju inte vara ett gott tecken?
Vet inte vad jag ska göra, jag måste få sova, är totalt knäckt och desperat, ska börja jobba snart då han fått plats på dagis i januari, men hur ska jag orka jobba när jag aldrig får sova?
Hur ska jag få mitt hjärtra att sova utan att vara beroende av att jag ska vara så nära som möjligt? jag vill bara ha ett tryggt barn som sover sött om nätterna men hur får man det?
 142646. To top of pageTop Previous message Previous message Next message down
Re: Vill få mitt barn att sova tryggt (Reply to: 142642 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 16 Oct 2009 13:57:55 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Jag låter små barn sova bredvid mig hela natten, men jag vet andra, som med framgång har prövat att låta barnet somna ensam. Barnet skriker de första nätterna, men vänjer sig så småningom att somna utan sällskap. Sätt på den musik, som du tror att barnet uppskattar, så har det något att lyssna på, tills det somnar. 143028. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Vill få mitt barn att sova tryggt (Reply to: 142642 from ****** )
From: ******
Date: Wed, 28 Oct 2009 06:35:42 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Brev från läsare: Till dej som vill få ditt barn att sova tryggt. Hej! Vi har gått igenom exakt samma sak som du och vet precis hur VIDRIGT det kan vara. Vår dotter började vakna mellan 5-20 ggr per natt från att hon var 7 månader tills att hon var 11 månader då vi inte klarade det längre. Vi använde SOVA-HELA-NATTEN-KUREN som fungerar ungefär samma som 5-minuters metoden och det fungerade! Men allt bygger på att man är väldigt konsekvent. Du hjälper barnet att lära sig somna om på egen hand, du ska inte ha dåligt samvete! Sen är jag övertygad om att en veckas tragglande innan metoden/kuren börjar fungera är mycket bättre för barnet än trötta/ledsna/griniga föräldrar. Jag kan också berätta att vi just nu går igenom en ny sån här fas (hon är nu 1 år och 9 mån) och i samband med det blev hon sjuk och fick sova i vår säng igen. Det gick bra första och andra natten, sen har hon vaknat fler och fler gånger, ställer högre och högre krav, vill bestämma och blir HELT vansinnig när det inte blir som hon vill. Så nu är vi tillbaka och måste göra om hela kuren igen... I samband med det så började hon också att bajsa när vi skulle lägga henne, precis som din son. I vårt fall är jag i alla fall säker på att hon gör det för att vi ska ta upp henne och byta på henne och att det inte beror på att hon är rädd eller nåt annat. Mitt tips till dig är: HÅLL UT, KÄMPA PÅ MED METODEN/KUREN. TA HJÄLP AV NÄRA OCH KÄRA SOM AVLASTNING SÅ ATT DU/NI FÅR SOVA NÅN NATT/DAG. Min erfarenhet är att det inte blir bättre av sej själv tyvärr. STORT LYCKA TILL!


You are not logged in
Today's date: Thu, 23 May 2024 20:14:36 +0200
KOM 2002