Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Lögner o förlorad tilltro
  Re: Lögner o förlorad tilltro
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Lögner o förlorad tilltro

Thread Messages in thread:

reply Re: Lögner o förlorad tilltro , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 28 Sep 2009 12:31
question Lögner o förlorad tilltro , ****** , 27 Sep 2009 18:50
 142035. To top of pageTop   Next message down
Lögner o förlorad tilltro
From: ******
Date: Sun, 27 Sep 2009 18:50:50 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag har en dotter på 23 som är tillsammans med en kriminell kille på 28. De har varit tillsammans ett par år nu och det har hela tiden framkommit olagliga handlingar som han gör/gjort. Min dotter ljuger o undanhåller konstant information för att skydda honom. Det började med misshandel - då var det inte hans fel och hon var inte med så visste ingenting...så fick vi veta att så inte var fallet men hon blånekadeoch gör så fortfarande. Sedan uppdagades spelberoende..olovlig körning - förnekelse igen tills överbevisning och otroliga konflikter när jag försökte få ur henne sanningen. Sen info om tidigare rattfyllor, hot mot tjänsteman, inbrott....Sedan uppdagades pågående narkotikamissbruk - åter lögner tills överbevisning. Vi diskuterar och diskuterar vikten av att hon är ärlig mot oss - sina föräldrar för att vi ska kunna stötta henne och få honom att skapa sig ett bättre liv. Vi sade upp bekantskapen med honom när vi fick reda på hans narkotikamissbruk, inte minst pga att vi har en hemmaboende son. Och att vi vägrar umgås med denna sorts manipulerande kriminella människor. Vi påtalar att vi måste köra med öppna kort för att inte tilliten till henne ska försvinna. Men det tar aldrig slut - hon ljuger i stort sett om allting numera - i stort o smått. I helgen hade det åter framkommit misstanke om allvarligt brott där hon är inblandad och hon sitter och tittar mig rakt in i ögonen och ljuger. Jag säger att nu är vi i ett läge när inte jag längre orkar med lögner - säger till henne innan jag frågar om de nya problemen att "ljug inte utan säg sanningen så att inte all tilltro försvinner igen för då kan jag inte hjälpa dig mer och tror inte jag orkar umgås mera med dig.Det är inte intressant att umgås med människor som undanhåller och ljuger för det känns meningslöst att lägga tid på relationer som inte är ärliga. Inte ens om de är ens eget kött och blod. Då säger hon att "mamma jag ljuger verkligen inte" det är såhär xxxx......jag ber att få kolla upp vissa fakta med henne närvarande och för att säkerställa tilltron - och hon går med på detta... - då uppdagas åter att hon ljugit mig rakt i ansiktet. Hon vänder då o vrider på sanningen och säger att det var inte lögn iaf...??? Sen har hon bråttom iväg o hinner inte reda ut problemen. Idag ringer hon o låtsas som om ingenting hänt...hur är det...

Jag orkar inte längre med denna relation. Vet inte hur jag ska hantera det. Vill ha en intim relation med min egen dotter och inte en beroenderelation där man smusslar, undanhåller och ljuger sina egna föräldrar rakt i ansiktet. Jag känner mig som en spion o övervakare som måste överbevisa min egen dotters berättelser... Hon har helt ändrat sina värdering till att bli den missbrukandes och jag misstänker nu att hon inte är oskyldig själv heller pga alla lögner.

Jag vill bara sluta umgås med henne för att slippa bli sårad, arg besviken och ledsen om vartannat. Sover inte, gråter dagligen, äktenskapet håller på att kollapsa pga att maken inte ser lika allvarligt på alla lögner. Han spelar hellre med än sätter gränser av rädsla att förlora kontakten med henne. Det gör att jag blir den onda o han den gode...i relationen med henne. Men han mår urdåligt o det går ut över vårt äktenskap istället för henne - som äger problemen. När han träffar henne visar han inte hur dåligt han mår.

Samtidigt vill jag självklart inte sluta umgås med mitt eget barn - det käraste jag har i livet. Men jag orkar inte längre. Hennes missbruksrelation håller på att förstöra hela vår "friska" familj där vi aldrig tidigare haft dessa bekymmer.

Vad gör jag

Sömnlös mamma
 142056. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Lögner o förlorad tilltro (Reply to: 142035 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 28 Sep 2009 12:31:15 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

En mamma polisanmälde sin kriminelle son. Han kom i fängelse och det blev början på ett nytt liv för honom.
You are not logged in
Today's date: Sun, 28 Nov 2021 09:29:22 +0100
KOM 2002