Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Förlorad kärlek
  Re: Förlorad kärlek
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Förlorad kärlek

Thread Messages in thread:

reply Re: Förlorad kärlek , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 20 Sep 2009 18:19
reply Re: Förlorad kärlek , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 20 Sep 2009 08:54
question Förlorad kärlek , ****** , 18 Sep 2009 17:49
 141656. To top of pageTop   Next message down
Förlorad kärlek
From: ******
Date: Fri, 18 Sep 2009 17:49:31 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej,

Jag har ett problem som jag hoppas du kan hjälpa mig att kasta ett ljus på och förstå så att jag kan hantera och ta mig igenom det. Det är en lång historia som jag ska försöka göra kort.

Jag har under 2,5 år till och från träffat en man som kommit att bli den största delen av mitt liv. Han är min bästa vän, mitt allt. Vi har i princip bott ihop och haft en intim relation men dock inte gått ut som ett par officiellt. Vi har bara tagit dagen som den kommit och mått bra med varandra, men inte satt någon etikett på vår relation. Vi har dock varit exklusiva med varandra i stort sett. Alltså har vi inte haft ett "kk-förhållande". Det har funnits känslor inblandade, mer eller mindre.

När vi i början träffades, var det mest för spänningens skull, jag tror mest att jag var med honom för att komma över mitt ex då. Ingen av oss kände att det skulle leda någonstans - i alla fall inte jag. Han tog då efter ett tag avstånd från mig och förklarade det med att han kände att han utvecklade känslor för mig och kände sig mer och mer fäst vid mig. Detta var två år sedan. Avståndet tog han, tror jag, för att han visste att jag fortfarande hade känslor för mitt ex. Och att jag väntade på att få en ny chans med mitt ex. En annan gång frågade han mig om jag och mitt ex fortfarande hade kontakt. Jag sa ja. Då säger han: "Jag är inte blind, jag ser att du fortfarande har känslor för honom. Så koncentrera dig på honom istället". Jag svarade då med: "Så fort han är beredd att ge mig en ny chans, så kommer jag att ge allt för honom".

Hur som helst, vi fortsatte dock att träffas jag och den här mannen. Även om jag inte kände någonting för honom i början så utvecklades det med tiden känslor. Men då hade han redan backat känslomässigt. Och han har, sen han uttalade sig om sina känslor för mig för två år sedan, inte visat mycket känslor för mig och nu säger han att han inte känner lika starkt för mig som jag för honom. Han har träffat en ny kvinna som han vill satsa på.

Jag känner mig helt knäckt. Han säger att han inte vet vad han ska göra, eller vad han vill. Ändå verkar han helt bestämd på att han inte känner tillräckligt mycket för mig för att satsa seriöst. Jag har upptäckt att jag vill leva mitt liv med honom. Dessutom sätts nu vår vänskap på spel. För en vecka sen, kom vi fram till att göra slut på vår relation och försöka att bara vara vänner. Jag grät floder och han visste inte riktigt vad han skulle ta sig till. Nu har vi inte hörts sen dess.

Jag är förstörd. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Förlorade jag honom genom att i början av vår relation avvisa honom pga mitt ex? Var det kanske därför han stängde av alla känslor för mig och inte vill ge oss en chans, även nu i efterhand när han vet att jag känner starkt för honom och mitt ex är ett minne blott sen länge?

Hur kan jag få honom att förstå? Nu vill han ju ge den nya kvinnan en chans. Det är det sista jag vill. Jag och han har inte fått en ärlig chans. Hur ska jag agera i den här situationen för att det ska sluta på bästa möjliga sätt? Ska jag låta bli att höra av mig och ge honom sinnesfrid tills han väljer att höra av sig?

Vänliga hälsningar.
 141702. To top of pageTop Previous message Previous message Next message down
Re: Förlorad kärlek (Reply to: 141656 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 20 Sep 2009 08:54:17 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Gör klart för honom hur du känner på ett lugnt och trevligt sätt. Då vet han att han är välkommen tillbaka, om han misslyckas med den nya kvinnan. Det är allt du kan göra just nu. Men jag förstår att du är förtvivlad. När du avvisade honom, i början av er relation, började han förmodligen tänka på alternativa utvägar.



 141710. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Förlorad kärlek (Reply to: 141702 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 20 Sep 2009 18:19:05 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Att jaga män brukar tyvärr vara kontraproduktivt och ingenting jag kan rekommendera. Men jag förstår att du i en desperat situation vill pröva alla möjligheter.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 10:21:13 +0100
KOM 2002