Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Umgängesrätts påverkan på småbarn
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Umgängesrätts påverkan på småbarn

Thread Messages in thread:

reply Re: Umgängesrätts påverkan på småbarn , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 12 Sep 2008 10:33
question Umgängesrätts påverkan på småbarn , ****** , 12 Sep 2008 04:29
 130151. To top of pageTop   Next message down
Umgängesrätts påverkan på småbarn
From: ******
Date: Fri, 12 Sep 2008 04:29:08 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hejsan.

Skriver till er för att jag är lite nyfiken på hur ett litet barn reagerar när det gäller att träffa en förälder mer eller mindre.
Det är nämligen som så att jag har en kompis som har blivit hotad till att inte få träffa sin dotter mera, av modern, och det vet jag att det inte finns någon grund till. Då det kan eventuellt falla till endast umgängesrätt för hans del, är jag nyfiken på vad som kan vara rimligt för både hans del, och hur den lilla flickan kan komma att reagera med tiden. Men eftersom den lilla flickan bara är 5 veckor för närvaranade kanske det kan tyckas att hon inte får ut något av att han får träffa henne endast vid umgängesrätt, för närvarande. Men jag har fått lära mig att redan tigit knyts en bebis ann till sina föräldrar, så jag anser att det är viktigt att han får träffa henne så mycket som möjligt. Dessutom tycker jag det, för att det inte ska uppstå problem senare med att hon inte vet vem han är och inte vill vara med honom för att hon inte känner honom sedan tidigt stadium.
Jag har blivit rekomenderad att säga till honom att lägga fram en umgängesplan där man med tiden utökar hans umgänge med henne och även då den delade boende delen, men hur skulle en sådan kunna se ut för att det ska bli bäst för barnet?
Dessutom har jag läst att det tekniskt sett inte är ett problem för ett barn tidigt att bo kanske en natt hos den andra föräldern, men att det inte bör röra sig om någon längre tid. Är detta att rekomendera för att barnet vid ett tidigt stadium ska lära sig att sova hemma hos båda föräldrarna, eller är det inte att rekomendera innan barnet har nått en viss ålder, och i så fall, vad är en rimlig ålder för detta?

Jag vet att mitt mail verkar rörigt, men jag är intresserad av hur detta kan påverka barnet psykiskt under en uppväxt med föräldrar i två olika hem, och vad som kan vara den bästa lösningen för att ge henne en god förutsättning för livet.

Tack på förhand.
MVH
 130159. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Umgängesrätts påverkan på småbarn (Reply to: 130151 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 12 Sep 2008 10:33:03 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Det är viktigt att pappan försöker skapa en fungerande relation till mamman, så att de i samförstånd kan planera för barnets bästa. Fientlighet mellan föräldrarna är skadligt för barnet. Om de är osams, kan de gå på samarbetssamtal.

Så länge barnet ammas behöver det naturligtvis vara hos mamman hela tiden, men pappan kan komma och hälsa på, så att barnet och han kan knyta an till varandra.
You are not logged in
Today's date: Thu, 18 Apr 2024 02:55:53 +0200
KOM 2002