Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Panikångest - får inte hjälp

KOM2002 (question)  Panikångest - får inte hjälp

Reply to Messages in thread:

reply Re: Panikångest - får inte hjälp , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 06 Sep 2008 13:15
Panikångest - får inte hjälp
From: ******
Date: Sat, 6 Sep 2008 13:08:11 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!
Jag är 18 år. Jag har sedan ett halvår tillbaka haft problem med panikattacker som nu under sista året på gymnasiet påverkar mina betyg. Jag har en dröm om att få komma in på djursjukvårdarlinje vilket medför att jag måste ha höga betyg men så långe jag får attacker under skoltid som gör att jag måste gå hem så blir detta jätte tuffft för mig.
Jag går hos en psykolog men det känns inte som om att vi kommer någonstans. Varje gång vi träffas frågar hon samma fråga och nu tycker jag att jag har sagt svaret på frågan väldigt många gånger. Hon frågar jämt: vad är orsaken till ångesten? Jag får attacker vid många olika tillfällen men har ändå gett henne rimliga svar och hon förklarar hela tiden att alla har ångest men att det har blivit värre för mig. Hon säger också att medcin inte är något bra då et är berondeframkallande.
Jag vet snart inte vad jag ska göra längre och står inte ut med alla anfall som i stort sätt visar sig varannan dag och kan hålla på i flera timmar.
Jag känner följande: darrningar, illamående (vill spy), blir alldeles blek, får hög puls, tänker dödstankar, får hjärtklappning, får overklighetskänsla, kan få för mig att benen tillhör någon annan och går vingligt samt er suddigt som om att jag ska svimma. Lugnande hjälper mig inte längre och så här kan jag väl inte ha det?
Jag kan inte plugga som jag vill, jag kan inte träna som jag vill och jag kan inte åka och göra saker med kompisarna.
Varför får jag inte mer hjälp?
Hur många år tar det innan det går över av sig självt?
Vad ska jag göra när anfallen kommer?
Borde jag byta psykolog?
Ibland ser jag mig själv trilla ner för en trappa (det kan vara trappan hemma eller i tunnelbanan), vad betyder det? (endast i tankar inte i drömar).

mvh:

How much is 9 + 9 :
Write Reply to Archive 291119

Author or secret name (pseudonym):
Subject:
Language:
Enter the text...  Plain Text  Guess  HTML

plain
Plain text
reply
Reply
happy
Happy
sad
Sad
angry
Angry
question
Question


You are not logged in
Today's date: Sat, 4 Dec 2021 02:51:52 +0100
KOM 2002