Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Pappa vill att han och mamma ska flytta isär...
  Re: Pappa vill att han och mamma ska flytta isär...
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Pappa vill att han och mamma ska flytta isär...

Thread Messages in thread:

reply Re: Pappa vill att han och mamma ska flytta isär... , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 03 Mar 2008 12:20
question Pappa vill att han och mamma ska flytta isär... , ****** , 03 Mar 2008 11:53
 120124. To top of pageTop   Next message down
Pappa vill att han och mamma ska flytta isär...
From: ******
Date: Mon, 3 Mar 2008 11:53:31 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej Gunborg,
Det är kaos i familjen! Mamma och Pappa har varit tillsammans sedan de var 14år och är idag 45år. Mamma har haft en tuff uppväxt och det har satt sina spår som ett extremt behov av att kontrollera sin egen familj på all nivåer. Detta har inneburit att pappa alltid fogat sig för att undvika konflikter, vi barn har också lärt oss att följa order. Familjen har alltid varit duktig på att stänga inne alla problem och känslor för utomstående och har utifrån setts som den "perfekta" familjen. Men så länge jag kan minnas har det alltid varit mer eller mindre kaos mellan min mamma och pappa. Pappa har försökt att dom ska söka hjälp och försöka lösa alla problem men mamma vägrar, som hon kallar det, blotta sig för en utomstående.

Lite historia,
Under större delen av sin uppväxt fick mamma klara sig själv. Hennes mamma var mano-depressiv och spelberoende och levde för bingohallarna. Hennes pappa skilde sig från mamman och förnekar min mammas bror för att han är utvecklingsstörd. Mamma har alltid haft jätte dåligt skälvförtroende och självkänsla.

Pappas uppväxt har varit helt tvärt emot mammas. Han har alltid haft bra stöd från både sin familj och vänner. Och uppmuntrats till bra saker.

Eftersom det blev ihop vid så tidig ålder så har pappas föräldrar alltid varit där för mamma men saknaden av en egen trygg familj har varit stor.

Idag,
Pappa vill känna harmoni och lugn i sitt liv. Han vill leva utan att vara kontrollerad och nekad saker han vill förvekliga så nu sa han STOPP till mamma. Han vill inte leva med henne mer. Mammas värld har rasat samman med detta besked. Igår var hon beredd att avsluta sitt liv. Familjen med 5 barn, hus och ett någorlunda tryggt liv har varit hennes mål och dröm i livet. Hon har skapat det hon själv aldrig fick.

Jag vill göra något för att hjälp dom att finna harmoni båda två. Det kanske är för sent för pappa att försöka en sista gång och mamma kanske aldrig kommer vilja ta hjälp av någon utomstående... Men även om det verkligen blir så att dom bor isär vill jag att dom ska vara glada.

Jag vet inte hur jag kan hjälpa dom...

/Den äldsta av barnen

 120126. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Pappa vill att han och mamma ska flytta isär... (Reply to: 120124 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 3 Mar 2008 12:20:42 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Dina föräldrar får gärna ta kontakt med mig för familjeterapi.




You are not logged in
Today's date: Thu, 28 Mar 2024 15:27:40 +0100
KOM 2002