Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Adhd /add
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Adhd /add

Thread Messages in thread:

reply ** Re: Adhd /add , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 02 Mar 2008 18:49
question Adhd /add , ****** , 02 Mar 2008 18:47
 120067. To top of pageTop   Next message down
Adhd /add
From: ******
Date: Sun, 2 Mar 2008 18:47:22 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!

Har några frågor angående, adhd och add?
Om tex ett syskon har add, är det då större sannolikhet att de andra med kan va drabbade, eller är det bara rent av slumpen?

Min bror fick för några år sen diagnosen add efter kortare period av depression. När jag då lyssnade och läste på vad som sades om denna "sjukdom" så började jag se mönster ifrån mitt egna liv o beetende. T ex dagdrömmar, lätt hänt att man blir okoncentrerad....går o grubblar mycket. Tankarna svänger hit o dit...mest nu då jag går och beslutar mig inför studier i framtiden, allt verkar så mycket större än vad man tycker det borde vara...vilket då medför negativa tankar om att det skulle va för jobbigt att genomföra, främst då att plugga på en annan ort. Ser många fördelar med det, t ex sociala biten, spännande att se nya platser.....men sen miljoner tankar om små vardags grejer som ju kommer dyka upp. Ok de sakerna har väl funnits där förr med, kanske därför man ej satsat på studier förrän nu, man har levt i en behaglig skyddad bubbla.
Är förresten 28 år, vilket ju kan va bra för er som läser o veta.

Skolan klarade jag mig igenom, hyfsat, fast ändå mycket som distraherade....blev ofta att man studerade nån kväll innan bara. Man har ju ganska ofta dragit slutsatsen att man bara var lat och skoltrött....men undrar nu om det va så.....att saker o ting kanske va just jobbiga, fast av andra skäl?

Så en annan fråga är hur går man tillväga för att diagnostisera denna symptom....vilka tester finns det? Vilka ska man vända sig till?

Tycker annars att jag är väl allmän bildad, intressen inom det mesta....lite det som också varit mitt problem, ena dagen är man intresserad av en sak, andra en annan....man satsar inte direkt på nåt. Sport, musik, konst....ok vem säger att man behöver välja, men ändå...aldrig hittat det där jag brinner för.
Stor empati för andra, ofta mer än för mig själv.....väldigt ödmjuk, ok säkert självförtroende grej, att jag inte är lika viktig.
Även ibland kan man känna sig lite "trög", bara låser sig ibland.
Jo ett annat fenomen me, att varje gång jag råkat ut för nåt, typ varit nära på att krocka etc.....så har jag oftast kunnat borsta av mig det jätte lätt efteråt...tja för inget hände ju....jämfört med andra man har runt omkring sig som kan va skärrade lång stund framöver.
Detta är bara en hastigt ihop skriven text, skrev saker o händelser som poppade upp just då, men kanske fick fram en liten bild av hurdan min vardag är?

Finns det några idag "fungerande" behandlingar eller medicinering som skulle kunna lätta upp vissa av de svårigheter man kan tänkas ha?

Tack i förhand

Mvh/


 120070. To top of pageTop Previous message Previous message  
** Re: Adhd /add (Reply to: 120067 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 2 Mar 2008 18:49:48 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  
You are not logged in
Today's date: Mon, 23 May 2022 19:29:56 +0200
KOM 2002