Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  skiljas och ångest
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  skiljas och ångest

Thread Messages in thread:

reply Re: skiljas och ångest , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 08 Sep 2007 16:21
reply Re: skiljas och ångest , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 06 Sep 2007 19:00
plain skiljas och ångest , ****** , 06 Sep 2007 18:01
 108357. To top of pageTop   Next message down
skiljas och ångest
From: ******
Date: Thu, 6 Sep 2007 18:01:13 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Hej.
Har varit gift i ca 20 år, har 3 barn mellan 12 och 18 år. Har under många år känt att det alltid hängt på mig att det ska vara harmoni i hemmet. Lider av ocd och depressioner emellanåt. Detta tar mycket på krafterna och jag har arbetat mycket med mig själv, medicinerar och försöker alltid gå till mig själv för att se vad jag kan göra bättre. De perioder då jag varit deprimerad och således vilat mer har det varit kaos hemma. Min man säger att då jag är sjuk mår alla dåligt. Vi flyttade till drömhuset för 3 år sedan, redan för 5 år sedan märkte jag en markant personlighetsförändring hos min man. Han är förövrigt aldrig villig att erkänna sina fel, be om förlåtelse eller ta steget till att gå i terapi. Han hade det mycket arbetsamt då vi renoverade nya huset. Jag studerade, tog hand om hushållet, skjutsade barnen, arbetade extra och försökte hålla barnen undan honom då hans utåtagerande ilska blev allt värre. Han slängde vid ett tillfälle vår son ur bilen så han landade på stenar och slog i huvudet. Pojken fick blåmärken. Det värsta enl mig är att min man inte bad om ursäkt eller ville ta upp det när allt lugnat ner sig. Vid denna period bad alla barnen mig oberoende av varandra om att skilja sig från pappa. För ett år sedan ville han ha sex efter en lång tids avbrott i sexlivet samt mycket dåligt förhållande. Jag sa nej flera ggr, vände ryggen mot och gömde ansiktet i händerna. Trots detta passiva motstånd genomförde han samlag. Dock utan att slå eller skrika. Fortfarande får jag ångest då han vill ha sex och jag säger nej. För ett halvår sedan fick jag en ångest attack som jag åkte in till lasarettet för. Jag trodde jag fått hjärtproblem. Nu för en vecka sedan hände det igen fast lite svagare. En väninna till mig har sagt att hon alltid tyckt vi är det ideala paret. Sådana kommentarer gör att jag tvivlar på mig själv och undrar om jag förstorar upp allt. Skilsmässotankarna finns i mitt medvetande hela tiden. Skuldkänslor mot min man och barnen också. Tror inte att jag älskar honom, men kan inte göra honom illa heller. Har försökt att gå 3 ggr. Skaffade en lägenhet men sa upp den då han lovade gå i terapi och få rätsida på sitt inre liv. Dagen efter sa han att han inte tänkte göra det. Han säger att jag inte bidragit till nya huset utan bara hängt upp gardiner. Att han inte vill ha gemensamt konto med mig förrän jag får en ordentlig lön. Nu när jag har det vill han ändå inte. Han har efter att jag stängt av totalt och inte pratar har sex eller något med honom blivit mycket mild och inställsam. Emellanåt är han arg, mest då jag nekar till sex. Han u ndrar om jag tycker att han är äcklig osv. Då växer skulden ännu mer. Barnen far illa för att det är så stelt hemma. Min stora rädsla är att de inte vill ha mig mer och bara tar parti för pappa vid en separation. Vidare klarar jag inte att ta konflikten med honom då jag mår väldigt fysiskt dåligt så fort detta kommer på tal. Ångesten far genom kroppen och jag backar direkt.
Känner mig som en stor nolla och skit.
Alla kompisar jag talat med säger att jag ska tänka på mig själv men en psykolog sa att tänk på att det är barnen som betalar skilsmässan. Familje terapeuten tyckte att min man ska behandla mig med mer respekt och att hon inte trodde att jag skulle stanna hos honom. Det sa hon när han var med. Hur vet man att man inte inbillar sig att det är dåligt, var går gränsen för vad man ska ha överseende i ett förhållande??
Jag har fortfarande sviter efter senaste lååååånga depressionen och har gått upp över 10 kg i vikt på 6 mån. Tröstäter, gömmer mig, tittar på tv, sover och vill ingenting utom när jag är ensam med barnen. Han har en gård som han säger att han måste sälja om jag lämnar honom och att det är mitt fel. Barnen kommer att mista ett minne av sin farmor...Jag har varit beredd att gå och lämna huset och bara ta det jag behöver för att han ska kunna ha både huset och gården kvar.
MVH Skuld
 108363. To top of pageTop Previous message Previous message Next message down
Re: skiljas och ångest (Reply to: 108357 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Thu, 6 Sep 2007 19:00:12 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Om din man inte vill gå i familjeterapi, kan du fortsätta att gå i terapi själv, tills du hittar bästa möjliga utvägar för dig och barnen och förhoppningvis för deras pappa också. Att bryta upp i hat och bitterhet skadar barnen. Med hjälp av psykoterapi kan man hitta lösningar, som man inte har tänkt på, men som fungerar för alla inblandade.

Par, som kommer till mig på familjeterapi, ser bara frågan, om de ska skilja sig eller inte. Vi brukar hitta nya lösningar. Vad fungerar och vad fungerar inte i förhållandet? Hur kan man utveckla det som fungerar? Kanske kan var och en få göra sitt, hellre än att man fortsätter att vara tillsammans, på de områden där förhållandet inte fungerar.



 108490. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: skiljas och ångest (Reply to: 108357 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 8 Sep 2007 16:21:04 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Ett exempel kan vara att man delar upp sin ekonomi och att var och en gör vad den vill med sina pengar.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 13:38:52 +0100
KOM 2002