Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Kärleksrelation+ depression=?
  Re: Kärleksrelation+ depression=?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Kärleksrelation+ depression=?

Thread Messages in thread:

reply Re: Kärleksrelation+ depression=? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 22 Jul 2007 06:27
question Kärleksrelation+ depression=? , ****** , 21 Jul 2007 21:12
 105094. To top of pageTop   Next message down
Kärleksrelation+ depression=?
From: ******
Date: Sat, 21 Jul 2007 21:12:40 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Har varit tillsammans med en man jag fortfarande älskar djupt, i ca 1/2 år nu. Vi är särbos. Han blev sjukskriven för en form av utmattningsdepression i april och har därefter ökat på arbetstiden till 75% nu. För att komma till själva frågan så undrar jag över det här med depressionens effekter och vad jag kan/ska göra. Min älskade har varit deprimerad 1 gång före innan vi lärde känna varann, och har som jag ser det nu åter hamnat i "träsket". På mindre än ett dygn gick vårt förhållande från ett underbart, varmt förhållande till att han sa att han inte visste vad han känner längre, vill vara själv, stötte bort mej, inte kunde ta emot beröring eller kärlek, inte orkar umgås. Blev delvis apatisk och är rädd för att visa känslor, och väljer att stänga av dem då han kämpar för att orka med sig själv. Han vill nu inte längre ha någon relation pga hans situation nu och har ju just inget framtidshopp om att han ska orka med vårt förhållande.Han är ju så medveten om vad jag känner och kan ju inte ge tillbaka. I varje fall inte nu. Stod som ett frågetecken, hur allting kunde förändras så drastiskt. Vad kan jag göra? Jag vet ju vad han kände och uttryckte i känslor tidigare, men jag vet åxå att han under vår tid till viss del behövt dra sig undan för att orka med arbete och "mej".Vill ju gärna tro att jag kan göra något, och hoppas på att han ska hitta känslorna igen, men då han väljer att stöta bort mej och inte kan ta emot eller ge känslor, vet jag varken ut eller in. Försöka stötta på något vis eller låta "vara i fred"? Snälla kan ni ge mig något råd om hur jag kan göra något för den jag älskar?
 105122. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Kärleksrelation+ depression=? (Reply to: 105094 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 22 Jul 2007 06:27:56 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Alla män behöver vara ensamma ibland, även om de inte är deprimerade. Håll dig undan och låt honom ta kontakt. Se till att ditt liv är trevligt och låt honom slippa känna skuldkänslor för att du mår dåligt. Just nu orkar han inte med det. Depressioner är hemska men ofta övergående.
You are not logged in
Today's date: Thu, 9 Dec 2021 08:58:28 +0100
KOM 2002