Warning: KOM is going down in 19 minutes, up again soon!

Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Avståndstagande
  Re: Avståndstagande
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Avståndstagande

Thread Messages in thread:

reply Re: Avståndstagande , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 29 May 2007 17:19
reply Re: Avståndstagande , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 29 May 2007 16:37
question Avståndstagande , ****** , 29 May 2007 16:04
 102054. To top of pageTop   Next message down
Avståndstagande
From: ******
Date: Tue, 29 May 2007 16:04:12 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Bor sedan många år utomlands. Min far gifte om sig för ca 20 år sedan och har besökt mig vid några tillfällen. Hans nuvarand fru ( vi kan kalla henne Eva) har inte varit med dels eftersom jag haft trångt om plats, dels eftersom hon distantierat sig från mig på oklara grunder sedan en del år och detta gör att jag och min fru ej kan besöka min far i hans hem. Vi har fått träffas på en lunch på stan eller hos släktingar. På senaste åren utan Eva.
Eva har 3 barn från sitt tidigare áktenskap varav hon endast har kontakt med ett av dem. Vad jag kan förstå är skälen till den brutna kontakten här minst sagt diffusa och det trubbel man har haft sinsemellan borde inte rättfärdiga en avklippt kontakt. Säkerligen lider båda parter av det. Eva har sedan några år ondgjort sig över att hon inte blivit bjuden till mitt hem och trots mins försök att förklara att jag inte har något emot henne utan bara velat se min far under lite längre än vad ett flyktigt besök en gång per år i Sverige medger har hon stängt dörren.
Jag har till och med skrivit och bett om ursäkt för att jag "hållit henne utanför" och bedyrat att hon är varmt välkommen på besök, och att vi skulle uppskatta detta mycket.
Inget har hjälpt. Min far har t.o.m. blivit pressad att be mig inte ringa upp honom på telefon.
Nyligen var min far på besök (båda var inbjudna) för att träffa oss och sitt första barnbarn. Jag talade om för honom att jag inte längre kunde godta en futtig brevkontakt och att det nu var viktigare än någonsin att vi talades vid då och då och att han fick följa sitt barnbarns utveckling. Han tyckte detta verkade OK.
Vi gjorde ett första försök för lite sedan. För att ej "provocera", ringde min fru upp. Eva svarade och utan att utväxla ord gav hon telefonen till min far. Vi hade ett 10 minuter långt samtat. Han verkade obekväm. Efter några dagar kom ett brev där han ber mig att inte ringa. Att samtalet fått hans fru rasande/ledsen etc etc....Att hon föreslår att dom skall sätta in en separat telefon.....(!)
Givetvis är historien vansklig att beskriva i få ord och jag förväntar mig ingem magisk formel eller lösning. Jag undarar bara om det finns någon teori vad gäller detta med att ha mist/brutit med de egna barnen och hur detta skulle kunna påverka hur hon ställer sig till min fars förhållande till mig. Finns det någon slags makt som Eva är ute efter. Någon slags solidaritet - "om inte jag har kontakt med mina ska du inte heller ha det", som gör att hon känner sig säkrare eller bättre??
Tacksam om någon kunde belysa detta lite

AES


 102055. To top of pageTop Previous message Previous message Next message down
Re: Avståndstagande (Reply to: 102054 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 29 May 2007 16:37:01 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Tyvärr finns det många svartsjuka kvinnor, som hindrar sin man att ha kontakt med sina barn i ett tidigare förhållande. En av mina patienter kan bara träffa sin pappa på hans lunchrast, för att hans nya fru är så missunnsam. Be din pappa ringa dig när Eva duschar eller är ute och handlar.



 102058. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Avståndstagande (Reply to: 102055 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 29 May 2007 17:19:15 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Tala med en bibliotekarie om litteratur. Jag kan inte svara på din andra fråga, eftersom jag inte alls är insatt i hur det har gått till, men det skulle kunna tyda på relationsproblem.




You are not logged in
Today's date: Sat, 20 Apr 2024 06:23:02 +0200
KOM 2002