Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  ett långt år
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  ett långt år

Thread Messages in thread:

reply Re: ett långt år , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 29 May 2007 08:37
question ett långt år , ****** , 28 May 2007 22:48
 102013. To top of pageTop   Next message down
ett långt år
From: ******
Date: Mon, 28 May 2007 22:48:51 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag är 23 år gammal och har känt mig nere och inte som mig själv under en lång period nu.
Jag kommer ihåg att jag redan som 12-åring hade en långt period då jag var, kanske inte deprimerad, men nedstämd och hade svårt att hänga med i det sociala livet.
Detsamma hände när mina föräldrar skiljde sig när jag var fjorton; det var en lång period efter det som jag hade svårt att klara pressen i skolan, även om betygen var bra. Jag ventilerade genom att gråta väldigt mycket och ofta när ingen kunde se eller höra.
Det gick bättre efter gymnasiet och jag mådde ganska bra en lång tid. Sedan flyttade jag till en annan stad och inledde ett förhållande med en kille som jag också flyttade ihop med. Vi var tillsammans i ett och ett halvt år och när det tog slut i oktober flyttade jag hem till mina föräldrar.
Sedan dess har vi varit fram och tillbaka, och i januari åkte vi till Paris för att studera tillsammans, ett dumt drag, och efter en månad fick jag ångest och flydde tillbaka hem igen. Efter det har vi glidit ifrån varandra och han har gjort några riktigt elaka saker mot mig som jag har haft svårt att klara av.
Jag har svårt att acceptera att bli lämnad, särskilt av någon som jag varit så nära. Det var samma sak när pappa lämnade mamma för en annan kvinna; det tog lång tid innan jag kunde fungera tillsammans med honom.
Nu är jag mitt i mina första universitetsstudier och det går inte bra för mig, vilket jag är ovan vid eftersom jag normalt sett har bra läshuvud. Jag har koncentrationssvårigheter, jag tappar vikt, har ingen matlust,jag gråter mkt, har ingen energi,när jag drick blir det ofta för mycket och jag får ångestattacker där jag blir helt förlamad.
DEt som framför allt skrämmer mig är att jag inte känner att jag har något framtidshopp. Jag vet inte vad jag vill göra och även om det finns alternativ kan jag inte känna glädje över att göra något val. Vad finns det jag kan göra? Jag vill hitta styrka och energi att hålla fast vid något, ta ett beslut och framför allt bli av med den här känslan av att ha blivit sviken. Vad ska jag göra?

mvh
L
 102031. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: ett långt år (Reply to: 102013 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 29 May 2007 08:37:11 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Du har många tecken på en klinisk depression. Det är inte konstigt att du blir deprimerad, när ett förhållande tar slut, efter det som hände när du var 14 år. Depressioner kan behandlas framgångsrikt med SSRI-medicin och kognitiv psykoterapi.

Avstå från alkohol i fortsättningen, för att undvika risken att du utveckar alkoholism. En månad efter påbörjad behandling kommer du att vara dig själv igen. Om du bor i Stockholm, får du gärna kontakta mig. Kontakta annars en läkare.




You are not logged in
Today's date: Fri, 19 Apr 2024 11:26:14 +0200
KOM 2002