Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Överviktig bror!
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Överviktig bror!

Thread Messages in thread:

reply Re: Överviktig bror! , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 25 Feb 2007 05:22
question Överviktig bror! , ****** , 24 Feb 2007 14:22
 94426. To top of pageTop   Next message down
Överviktig bror!
From: ******
Date: Sat, 24 Feb 2007 14:22:55 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question

Hej!

Jag har på senaste varit väldigt orolig över min lillebror, han är fem år gammal och är överviktig. 10 kilo för mycket väger han.
Jag bor inte med dem så jag ser inte riktigt vad han äter och hur mycket. Man har ju sett att de föröker säga till han att låta bli.. Tex igår så va jag där hemma och dom bjöd mig på en macka och kaffe då jag kom direkt från jobbet. Så fort jag satte mig ner och skulle äta så börja han direkt tjata på att han också ville ha, min pappa hade slutat kommit hem från arbetet ca en timme innan jag kom och då hade han ätit lunch, min bror hade ätit upp typ hälfen av hans mat och bara en 2 timmar innan hade han fått mat. Aja, pappa föklarade att det va min mat mm för att jag jobbat och så här men det slutade med att han gick in i sovrummet och grät för att han ej fick en macka och då visste pappa inget bättre än att ge han en. Han är liksom jätte hång, spelar ingen roll om han har ätit sig proppmätt men han kan fosätta att äta ändå tills han mår illa typ.
Och jag drog denna långa histora för att det är i princip så varje gång jag träffar honom. Vill inte säga att min pappa och hans fru inte kan ta hand om han men det känns inte riktigt bra på nått sätt. Hur kan jag hjälpa dom med tips om hur de kan få han att inte äta så mycket och framför allt att han inte ska må dåligt av det?? Ska han äta samma mat som resten av famlijen? Ska man säga stopp när han har fått mat men ändå vill ha mer fast att han gråter?
Jätte tacksam för svar!
Med vänliga hälsningar
Marika
 94493. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Överviktig bror! (Reply to: 94426 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 25 Feb 2007 05:22:16 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Överviktiga barn blir lätt feta vuxna. Hela familjen behöver äta smalmat, om de ska kunna hjälpa barnet. Det ska inte finnas godis, skräpmat, smörgåsmat och kaffebröd hemma. Det blir alldeles för frestande för barnet. Familjen behöver motionera tillsammans varje dag. Motionen ska vara lustfylld, så att barnet tycker om det. Barnet behöver hjälp att hitta sina hunger- och mättnadskänslor. Som det är nu, har din bror lärt sig att droga sig med mat i stället för att äta sig mätt.
You are not logged in
Today's date: Tue, 28 Jan 2020 15:54:58 +0100
KOM 2002