Warning: KOM is going down in 17 minutes, up again soon!

Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Social fobi??
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Social fobi??

Thread Messages in thread:

reply ** Re: Social fobi?? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 17 Dec 2006 22:45
question Social fobi?? , ****** , 16 Dec 2006 14:41
 89891. To top of pageTop   Next message down
Social fobi??
From: ******
Date: Sat, 16 Dec 2006 14:41:50 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
jag har en bror som mår väldigt dåligt, han förklarar att han har omöjligt för att ta kontakt med andra människor, och att han känner ett otroligt hat mot sig själv, mycket på grund av att han inte kan få sitt liv att fungera så som han vill.
Han pratar om mycket han skulle vilja göra, studera bla. men klarar knappt att gå ut ur lägenheten, han beskriver att det känns som att han blir totalt avskärmad och att han sjunker in i sig själv när han är bland folk, och ifall någon skrattar när han går ute, tror han att dom skrattar åt honom.
Han pratar mycket om att ta sitt liv just pga detta, att han känner sig oförmögen att leva ett normalt liv, han är väldigt osäker på sig själv, han säger att direkt någon okänd pratar med honom, låser det sig inom honom, och då kommer det här självhatet fram igen..Han säger att han känner sig otroligt ful, och äcklad av sig själv, fast han ser ut som en helt normal kille.
Han har haft missbruksproblem, mestadels amfetamin,alkohol och hasch men säger att dom här problemen har funnits sen tidiga tonåren, om inte tidigare, att han aldrig har känt tillhörighet, inte ens på behandlingshemmet han var på kände han tillhörighet med dom andra missbrukarna.... Han var på ett behandlingshem som arbetade enligt 12-stegs programmet, och när han försökte förklara hur han mådde sa dom att allting berodde på missbruket, alltså "sjukdomen" alkoholism, och att det nog var bara "självömkan"... Det här har fått honom att må ännu sämre, då han är väldigt osäker på sig själv, vet han inte om han verkligen bara inbillar sig eftersom inte AA eller NA möten hjälpte honom mot sitt mående, att det just bara är självömkan...Han är fortfarande ren, för han vill inte använda droger, för dom ger inte honom det mående han en gång fick, utan mår bara värre. Och om han vänder sig till en missbruksterapeut får han bara samma svar..."gå på möten, be till en högre makt, ha tålamod.." men dett hjälper inte, han kan ju inte känna tillhörighet nånstans fast han vill det...och drogerna är inte längre ett alternativ för honom...Jag har själv börjat acceptera att han kommer att ta sitt liv pga. detta, för han orkar inte längre, så "att ha tålamod, gå på möten" är inte heller ett alternativ, för jag tror inte att det finns så mkt tid... Vart ska han vända sig? och vad finns det för hjälp att få?
 89960. To top of pageTop Previous message Previous message  
** Re: Social fobi?? (Reply to: 89891 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 17 Dec 2006 22:45:20 +0100
Language: Swedish , English

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

If your brother lives in Stockholm, sheep he gladly to begin in an of my groups. Otherwise, he can apply for itself to a psycho therapist or the the psychiatric open care office hour.

Reads more about suicides.

Reads more about poor self-confidence.

Reads more about social fobi.
You are not logged in
Today's date: Sat, 1 Apr 2023 06:25:29 +0200
KOM 2002