Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Relationsproblem
  Re: Relationsproblem
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Relationsproblem

Thread Messages in thread:

reply Re: Relationsproblem , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 12 Nov 2006 18:33
plain Relationsproblem , ****** , 12 Nov 2006 11:27
 86333. To top of pageTop   Next message down
Relationsproblem
From: ******
Date: Sun, 12 Nov 2006 11:27:58 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Jag är tillsammans med min sambo sedan 3 år. Min sambo har alltid varit väldigt slarvig medan jag är mer pedant. Vårt hem ser nästan alltid ut som en svinstia, eftersom han nästan aldrig plockar bort saker han tagit fram och inte heller orkar dammsuga, diska osv eftersom han tycker det är tråkigt. Det har gått så långt att jag funderar på om vi borde flytta isär, eftersom jag mår jättedåligt av att ha det så stökigt runtomkring mig.

Tidigare lade jag ner mer tid än honom på hushållsarbetet, men eftersom vi båda jobbar heltid vill jag inte bli den som tar huvudansvaret för vårt hem. Numera kräver jag att vi ska göra hälften var och han säger att han tycker det är rättvist att vi delar lika, men sen händer inte så mycket mer. Vi har försökt hitta på olika sätt att få hushållsarbetet att funka och för mig funkar det, men han gör nästan aldrig sin del. Han skyller på att jobbet tar för mycket tid, att han är helt slut på kvällarna, att han vill göra kul saker när han är ledig osv. Hans senaste förslag är att vi anlitar en person som gör "allt", så att vi bara ska kunna göra kul grejer. Jag tycker dock att det är en dålig lösning, eftersom jag är rädd att vi i framtiden inte kommer att ha råd att anlita någpn, och då sitter jag där i samma situation igen,

Han har nyligen fått ett nytt jobb som han är väldigt engagerad i. Ofta jobbar han 6 dagar i veckan och han tycker att det räcker med att vi har kvalitetstid 1 kväll/vecka. Jag tycker det är för lite. Han säger att jag kräver för mycket och att han tycker att vi har det bra. Samtidigt har han den senaste tiden sagt att han är uttråkad i vårt förhållande, att glöden saknas. Jag upplever exakt samma sak, men det känns som om det bara är jag som jobbar för en förändring. Hans gnista finns numera bara på jobbet, hemma verkar han mest vara trött, oinspirerad och initiativlös. Så fort jag tar upp dessa problem säger han bara att "det kommer att ordna sig". Men inget händer..

Vad ska jag göra?


 86374. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Relationsproblem (Reply to: 86333 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 12 Nov 2006 18:33:13 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Om ni blir särbo, får du ha det så fint du vill hemma och behöver inte bry dig om, hur det ser ut hos honom, eller om han väljer att ha städhjälp. Passionen kommer tillbaka, om ni inte träffas för ofta, utan får längta efter varandra. Träffas bara när båda har lust.




You are not logged in
Today's date: Sat, 20 Apr 2024 11:30:36 +0200
KOM 2002