Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  familjerelationer
  Re: familjerelationer
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  familjerelationer

Thread Messages in thread:

reply Re: familjerelationer , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 18 Oct 2006 07:37
question familjerelationer , ****** , 17 Oct 2006 17:28
 84257. To top of pageTop   Next message down
familjerelationer
From: ******
Date: Tue, 17 Oct 2006 17:28:31 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!
Jag är 23år gammal och har en pappa som
lider av psykiska problem som bara har blivit värre med åldern. Han lider av social fobi och är lite utav en enstöring. Han växlar i humöret, de flesta skulle beskriva honom som väldigt snäll och väldigt lugn men hemma kan han bli riktigt förbannad nu de senaste åren är det oftast pga att någon av oss övriga i familjen tar upp hans psykiska problem. Förstår att han känner att vi skyller allt på honom och att alla problem bottnar sig i hans psykiska problem. Har pratat med honom även lugnt och försökt få honom att förstå att vi är oroliga för honom, att vi älskar honom osv. och att vi vill att han söker hjälp. Men det vill han inte. Han är helt medveten om sina problem men menar att han fixar det själv på ngt sätt att han tar ett steg i taget osv.


Det som gör mig mest ledsen är att se hur dåligt mamma mår av allt. Hon är ju den som får ta mest och menar att hon har slutat att ta upp problem för att han bara blir arg och hon har även bett mig och min bror att sluta ta upp dem för att pappa bara blir deprimerad och så ligger han på soffan i flera dagar utan att göra något överhuvudtaget. Tycker att hon ska lämna honom men antar att hon är rädd. Hon har svårt att prata med utomstående om deras problem och har alltid försökt hålla uppe skenet om den "normala" familjen. Vilket jag har märkt att jag själv också gör. Har själv svårt att prata om hur dåligt jag mår och har mått över det här.

Jag vet att pappas problem bottnar sig i att hans egna pappa hade liknande problem som slutade med att han tog sitt liv när min pappa var i min ålder.

Ja, min fråga är väl egentligen vad ska jag göra?
 84290. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: familjerelationer (Reply to: 84257 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 18 Oct 2006 07:37:27 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Låt pappa vara ifred och acceptera honom som han är. Att sätta press på honom gör bara saken värre. Se till att ni andra i familjen är lyckliga och gör roliga saker. Det finns ingen anledning för dig och mamma att avstå från ett bra liv. Se till att pappa har ett eget rum, där han kan få vara ifred och göra som han vill. Han orkar inte med att ni mår dåligt för hans skull. Locka gärna med mamma på sådant som hon och du tycker om att göra.
You are not logged in
Today's date: Sat, 15 Jun 2024 22:05:15 +0200
KOM 2002