Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Avslutad frågespalt: Fråga juristen gratis svar på juridiska frågor
  Andrahands hyra utan avtal
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Andrahands hyra utan avtal

Thread Messages in thread:

reply Re: Andrahands hyra utan avtal , ****** , 28 Sep 2006 12:52
question Andrahands hyra utan avtal , ****** , 27 Sep 2006 23:14
 82295. To top of pageTop   Next message down
Andrahands hyra utan avtal
From: ******
Date: Wed, 27 Sep 2006 23:14:42 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej
Min dotter har sedan maj månad hyrt del i en lägenhet tillsammans med två kompisar. Lägenheten ägs av den ena kompisens mamma. Min dotter kommer att flytta ur lägenheten i början av oktober. Det finns inte något kontrakt mellan henne och "mamman" och min dotter har inte informerats om någon uppsägningstid. Nu vill mamman ha betalt i tre månader fr o m förra veckan. Till saken hör att min dotter nämnt för mamman redan för ca 5 veckor sedan att hon tänker flytta. Min dotter har sagt till mamman att hon kan tänka sig att betala en månads hyra från denna veckan eller frågat mamman om de inte kan mötas på halva vägen. Detta går mamman inte med på. Om min dotter känt till att hon hade tre månaders uppsägningstid så hade hon kunnat säga till i tid. Jag har sagt till min dotter att hon faktiskt skulle kunna flytta ut utan att betala en extra krona eftersom det inte finns något kontrakt. Dessutom misstänker jag att bostadsrättsföreningen inte känner till att lägenheten hyrs ut i andra hand. Det kanske inte spelar någon roll i sammanhanget.
Mamman har föreslagit att man bör ta in en jurist för att reda ut problemet. Kan mamman få rätt undrar jag, eller vad gäller?
Med vänlig hälsning
 82352. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Andrahands hyra utan avtal (Reply to: 82295 from ****** )
From: ******
Date: Thu, 28 Sep 2006 12:52:55 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Om ingenting annat avtalats är uppsägningstiden tre månader. Uppsägningstiden räknas från första gången din dotter meddelade värden att hon skulle flytta. Om det avtalats att det inte skulle föreligga någon uppsägningstid alls, gäller detta. Bostadsrättshavaren kan sägas upp om lägenheten upplåts utan styrelsens godkännande.

You are not logged in
Today's date: Sat, 20 Jul 2019 17:48:35 +0200
KOM 2002