Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  undrar över min flickvän?
  Re: undrar över min flickvän?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  undrar över min flickvän?

Thread Messages in thread:

reply Re: undrar över min flickvän? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 11 Aug 2006 23:20
reply Re: undrar över min flickvän? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 04 Aug 2006 05:36
question undrar över min flickvän? , ****** , 03 Aug 2006 21:16
 75912. To top of pageTop   Next message down
undrar över min flickvän?
From: ******
Date: Thu, 3 Aug 2006 21:16:43 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag har levt med en underbar tjej många tillfällen i ca 8 månader nu varav 4 som sambos men nu särbos igen för att jag bad henne flytta/"kastade ut" i ett frustrerat, uppgivet tillfälle pga. av hennes beteende och humörs svängningar. Det är som hon är 2 personligheter.

Vi träffades och allting gick väldigt fort tills vi flyttade ihop men det kändes rätt pga. vår ålder runt 30. Jag började ana hennes humörs svängningar redan efter 2 månader utifrån att ibland beroende på glatt respektive argt humör viljan att alltid vilja vara med mig när hon var glad till att ibland säga att hon vill vara ensam osv. Jag skrev då ett mejl till henne som hon svarade på med att förklara att hon har ett jävla humör och inte är lätt att leva med. Detta erkännande har hon nu tagit tillbaka genom att skylla sitt humör på mig. Innan var det på arbetsgivaren, stress, trötthet. Att tillägga är att Under de månaderna jag varit tillsammans med henne har hon bytt arbete 3 ggr. det visade sig också att hon hunnit med 4 andra arbeten på det tidigare året.

Hur som helst när vi flyttade ihop och i den perioden när vi byggde bo visade sig att det var väldigt svårt att kompromissa över olika saker vi skulle ha i vårt hem. För att hård dra det var det hennes vilja annars blev det ett jäkla liv, på hopp om annat som inte hörde till diskussions ämne. Detta kunde pågå i ca 2 dagar med gråt, förlåtelser från henne men när hon samlat kraft påt igen tills jag gav mig för jag orkade inte mer. Dessa kompromisser som ändå kom till kunde 2 dagar senare upphävas igen pga. humör och annat. Ingen stabilitet alls. Det kunde också bli liv över att hitta på saker som inte ingick i hennes intressen och då var det trist o pest o pina.

I alla dessa situationer var det som hon hade en sund och positiv syn när hon var glad och när hon blev arg, stressad osv. en helt annan känslokall, angripande, påhoppade personlighet med hot och ibland lavetter på mig.

Kompromisser menade hon också var ett sätt från mig att manipulera henne och göra henne till nickedocka när det enda jag velat och vill är att att få en stabil byggd och överenskommen grund som man kommit överens om och håller sig till. Inte behöva oroa sig för att det blir ett jäkla liv igen.

Konstruktiv kritik kan hon inte ta överhuvudtaget. Det är inga fel på henne. det är mig det är fel på. Hon är expert på att ordvränga, bortförklara och efterkonstruera. Hon kan inte stå för sina fel tycker jag.

Hon är också expert på att skylla ifrån sig på mig och hitta fel på mig. Hon själv är perfekt! Exempelvis när jag sagt och vet att hon startade ett bråk så hittar hon ett ord taget ur sitt sammanhang att bli arg över och mena att jag angriper henne. Hon har svårt att se "the big Picture"! dessa orden äcklar henne sen och får aldrig påtalas igen.

Hon blir alltså fruktansvärt trångsynt när hon är arg och kan vara så sund och bra när hon är glad. Och vips så förändras det bara. Enkla saker som en tid att mötas på kan bli ett jätte problem för att det inte är på hennes premisser. Då kan hon vara sur i 2 dagar.

Hon kan också reta och stressa upp sig på små enkla ting. Hon tycker jag komplicerar till enkla saker till jätteproblem i vårt förhållande och i vardags livet.

Hon säger också att hon har folkfobi ibland som bl.a. visade sig när vi var på krogen och hon bara började ramla ihop. Jag gick hem med henne!

Jag har också många väninnor som jag överhuvudtaget inte vill vara med utan älskar henne men dessa får jag inte träffa och detta menar hon nu är felet till att inte vi lever ihop medans den verkliga upprinnelsen är att jag kände mig uppgiven, frustrerad, ledsen och sårad för att jag inte nådde fram till henne och hon inte var stabil med hennes humörs svängningar, verbala angrepp och på hopp på mig som varit fruktansvärt ogrundade och nästan fantasier. Därför bad jag henne gå/kastade ut henne som hon gärna också tar till för att skylla på att hon inte litar på mig och inte kan känna sig trygg med mig.

Jag har alltid försökt förstå och möta henne. Funnits för henne och aldrig faktiskt startat ett bråk med henne. Jag gjorde i och för sig fel i att möte henne på den låga nivån en period med hårda ord och angrepp när hon börjat för jag trodde det skulle hjälpa men det gjorde bråken ännu värre. Hon såg inte att hon hade börjat och jag fick ännu mer skit kastat på mig.

Vad skall jag göra för att hon ska kunna kontrollera sitt humör för att inte bli så arg, trångsynt och fantisera ihop massa saker som jag gör för att såra henne osv. Ena dagen älskar hon mig och andra dagen hatar hon mig. Är hon sjuk eller vad gör jag för fel?

Kan nämna också att jag tog med henne på pararterapi ett besök där vi själva innan skrev vars ett brev med vår syn på saken. Det som vi sedan kompromissade fram som jag försökt säga till henne hela tiden lät även på henne som så självklart. Jag var jätteglad när vi gick där ifrån men direkt efter var hon arg och sur igen, Jag hade vid ett argt tillfälle köpt parterapeften för att köra över henne osv. sade hon. Hon gjorde även slut med mig osv. Sen landade hon delvis igen.

Tittade lite på er sida här och hittade väll lite beskrivningar som passade in en del på henne. Att nämna är att hon blivit slagen i sin ungdom och har en bror som är diagnosirad med psykisk störning.

Jag hoppas ni kan hjälpa mig och tala om vad jag ska göra för att hon ska bli stabil. Skulle förmodligen aldrig få henne till en psykolog men hur ska jag hantera detta. Hon är ju så underbar när hon är glad och stabil. jag vill och hoppas att hon alltid kan vara det.

Hoppas på ett snabbt svar!

 75926. To top of pageTop Previous message Previous message Next message down
Re: undrar över min flickvän? (Reply to: 75912 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 5 Aug 2006 08:56:10 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Vid borderline personlighetsstörning växlar individen mellan att idealisera och nedvärdera sin omgivning. Det går att behandla med kognitiv psykoterapi, men ha inte för stora förhoppningar om att hon helt ska kunna bli av med sina humörsvängningar och bli underbar hela tiden.



 76720. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: undrar över min flickvän? (Reply to: 75926 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 11 Aug 2006 23:20:50 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Stanna om du kan hitta ett sätt att förhålla dig till henne som inte är alltför plågsamt för dig. Men ha inte för stora illusioner om att det ska bli annorlunda.




You are not logged in
Today's date: Thu, 28 Mar 2024 20:11:18 +0100
KOM 2002