Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Desperat behov av råd
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Desperat behov av råd

Thread Messages in thread:

reply Re: Desperat behov av råd , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 24 Mar 2006 10:44
question Desperat behov av råd , ****** , 24 Mar 2006 10:15
 65869. To top of pageTop   Next message down
Desperat behov av råd
From: ******
Date: Fri, 24 Mar 2006 10:15:39 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej
Jag har levt ihop med min sambo i ett år nu och vi har varit tillsammans i ca två år. Sedan några månader så har förhållandet svajat upp och ner.
Hon har två barn med olika pappor, var av den ena kan var påfrestande för både henne och barnet. Hon har levt ensam med sina barn under "längre" perioder och fått sina smällar i livet. Hemmes mamma dog också för cirka ett år sedan. Hon säger att hon har blivigt känslokall och känner att hon kan/vill klara sig själv. Hon är en väldigt social person och säger att den sociala kontakten med vännerna är viktig men säger även att ensamheten är viktig för henne. Jag däremot är en blyg person som har svårt för konflikter och svårt att prata med folk. Hon tycker det är jobbigt att hon aldrig får någon riktig reaktion från mig att vi inte pratar som andra par, vi har inget säger hon. Hon har ett väldigt psykiskt krävande jobb på ett hem för sjuka personer och anledningen till att hon går dit är för den sociala kontakten hon får där med sina kollegor.
Vi har varit riktigt på gång att separera en gång men hon ångrade sig och ville försöka igen. Jag har även bott hos mina föräldrar under några dagar då och då men det slutar alltid med att hon vill att vi skall försöka igen.
Hon undrar varför hon inte känner något för mig, hon säget att hon vill inget annat än att det skall fungera. Hon tycker att jag är snäll och omtänksam och på det viset kan hon inte få någon bättre. Hon påstår att hon inte kan leva ihop med någon det är jobbigt att ha en till att tänka åt och det beror inte på mig utan på henne. Hon kan vara väldigt arg och irriterad när jag kommer hem från jobbet, hon säger att hon intalar sig hela dagen att hon skall vara glad och pratsam men så fort jag kommer hem så går det inte.
Det blir ju inte mycket till sex och gossande, blir lite fotmassage eller hårmassage då och då.
Vi har ett hus tillsammans som hon inte vill flytta ifrån och jag och barnen kommer bra överens.
Det är möjligt att hon står ut för att hon inte skulle klara sig ekonomiskt själv samt att jag och barnen inte skulle träffas, jag flyttade ganska långt när vi blev ihop och kommer då att flytta tillbaka igen.
Detta gör också att jag inte träffar mina kompisar och familj så mycket vilket hon också säger sig må dåligt av efter som hon träffar sina, jag har sagt till henne att jag har valt att leva med henne.
Jag älskar henne väldigt mycket och det har jag sagt till henne. Jag tycker om att vara med henne och saknar henne när jag inte är med henne. Jag kan tycka att det är jobbigt ibland men att ha någon att komma hem till att somna brevid att se barnen växa upp ger så mycket och speciellt med en person som jag verkligen älskar och tycker om.
Jag vet inte om jag lurar mig själv och kanske borde lämna henne? Jag kanske är rädd för att bli ensam igen vilket jag var och varit länge innan jag träffade henne. Hon kan inte förstå varför jag inte lämnar henne eftersom jag inte borde mår bra av vårt förhållande det gör ju inte hon.
 65871. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Desperat behov av råd (Reply to: 65869 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 24 Mar 2006 10:44:31 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Åk hem till dina föräldrar eller dina vänner när din sambo är irriterad och kom hem igen, när hon ringer och längtar efter dig. Ett förhållande mår bara bra av att man inte ständigt är tillsammans. Lyssna på henne och visa att du förstår henne, men ta inte allting personligt. Missnöje med dig kanske egentligen handlar om att hon har en stressig livssituation.
You are not logged in
Today's date: Tue, 7 Jul 2020 02:00:19 +0200
KOM 2002