Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  agresivitet utan våld
  Re: agresivitet utan våld
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  agresivitet utan våld

Thread Messages in thread:

reply Re: agresivitet utan våld , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 21 Mar 2006 19:59
question agresivitet utan våld , ****** , 21 Mar 2006 19:37
 65625. To top of pageTop   Next message down
agresivitet utan våld
From: ******
Date: Tue, 21 Mar 2006 19:37:09 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Är gift med en man sedan 1969 som jag fortfarande älskar, men ett problem som vi haft hela livet är att när det blir något problem som jag önskar att vi skulle kunna prata igenom i lugn ton, så funkar det aldrig pga att min man har så häftigt temprament när han blir irriterad eller stressad eller när jag tycker att han beter sig värre än ett litet barn. Han är enperson som har satt mig i mycket pinsamma situationer tex när kassabiträdet slagit in fel summa på någon vara. Då säger han det i en mycket hög och otrevlig och anklagande ton. Då låtsas jag som jag inte känner honom. Det betyder inte att jag också skulle ifrågasätta detta, men i en vänlig ton. Detta har jag försökt att få honom att förstå hur många gånger som helst.Sedan tror jag att det ska bli bättre men det varar inte länge. Det räcker att någon människa säger eller gör något som han inte gillar så bryter kampen ut från hans sida. Mycket mycket psykiskt jobbigt för mig. Jag tror han skulle behöv hjälp att ändra sitt beteendetänkande. Har sagt till honom detta nu, att jag ställer det som krav om vi ska kunna leva tillsammans livet ut. Jag tror att han kanske går med på detta efter ett mycket alvarligt samtal som jag haft med honom den sista tiden.Jag går gärn med honom så vi kan jobba på detta ihop.
Finns det någon möjlighet att det går att ändra på sådant här beteende som ofta dyker upp när man som minst anar det?
Dessa ex som jag lämnat här är en droppe i havet av det som hänt under alla år.Man vet som sagt inte när det kommer en ny situation ute bland människor där man skäms över att han är min man. Alla hans andra sidor är underbara. Snäll och hjälpsam är han för det mesta. Efter så här många år så har vi ju också växt ihop.
Vi har 2 vúxna flickor som också fått skämmas över sin pappa i många situationer när dom bodde hemma, men som älskar honom välldigt mycket det vet jag.

Tacksam för vägledning för jag vill en gång för alla få ordning på vårt liv och inte i någon situation behöva känna sig som spänd som en fiolsträng att något ska irritera honom så man blir utskämd igen!! Trots allt detta kan jag inte sluta älska honom.
Är det normalt??

 65630. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: agresivitet utan våld (Reply to: 65625 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 21 Mar 2006 19:59:19 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Nej, det är inte normalt att bära sig illa åt. Människor med vissa personlighetsstörningar har lätt att få utbrott, men det går inte att ställa diagnos utan att träffa din man. Börja gärna i kognitiv beteendeterapi tillsammans med honom, så lär du dig tekniker, du kan använda för att påverka honom. Beröm honom när han är trevlig och lämna honom, när han är dum. Gå ifrån honom om han blir otrevlig på stan.
You are not logged in
Today's date: Sat, 7 Dec 2019 01:25:29 +0100
KOM 2002