Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Är min mor manisk?
  Re: Är min mor manisk?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Är min mor manisk?

Thread Messages in thread:

reply Re: Är min mor manisk? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 15 Sep 2005 12:06
question Är min mor manisk? , ****** , 14 Sep 2005 06:25
 52276. To top of pageTop   Next message down
Är min mor manisk?
From: ******
Date: Wed, 14 Sep 2005 06:25:33 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hejsan. Min Mamma är 66 år och har MS sen 20,25 år. Mamma har alltid varit sparsam men inte snål,och när vi barn bodde hemma så köpte hon mat när det var xtra priser och fryste in det.Ibland blir mamma fruktansvärt nere speciellt då hon är inne i ett skov och har ont.Hon brukar säga att hon vill dö då för det är så besvärligt med handikappet osv.Mamma ringde till mig för några veckor sen (jag bor i AUS.)och berättade att nu så äter hon smör och ost och är inte längre rädd att gå upp i vikt. Det har nämligen kommit ut en ny kur som heter Cur ??? och som man kommer att gå ned i vikt med.Mamma har varit väldigt noga med att inte äta ost och smör pg av att hon vill inte öka i vikt. Hon berättade att hon inte lyckats med a inhandla tab men snart så skulle hon få tag på den.Hon är på ett ENORMT gott humör.Min bror och syster säger att hon har gott upp i vikt.Hon berättade ochså att hon har börjat att spela på lotter och lotto för 1000kr i veckan, ibland 1500kr.Och hon är glad för hon vinner ju ochså men inte så mycket att det går ihop.Hon har en stor lunta av lotter och hon skrapar bara med ett enda drag och sen börjar på en ny. Mina syskon säger att hennes fingrar är blåa av allt skrapande.Hon tror att det är vinster även om det bara är två av samma sort...Det skall ju vara tre.Hon går sen till affären och låter dom kolla lotterna.Detta gjorde hon förra veckan... Hon berättade för mig att damen bakom kassan sa att hon hade vunnit 180kr, MEN mamma skulle ge henne dom pengarna, mamma förstod inte men gav henne 200kr.Damen tog pengarna och skrattade och sa TACK. Mamma blev misstänksam och sa,Kan jag få tillbaks mina pengar.Damen sa nej att tyvärr så var reglerna.Mamma bad att få tala med chefen.Mamma sa att damen hade tagit hennes pengar så chefen räknade kassan och sa att kassan stämde.Nästa dag åker mamma tillbaks till affären nu med en 1000kr sedel i sin hand och frågar om damen kan växla sedeln.När damen sträcker fram pengarn tar mamma dom UTAN att ge henne 1000kr sedeln.Mamma säger tack och att damen kan hälsa chefen att nu så stämmer det i hennes kassa med.
Du förstår Gunborg,hon är smart min mamma.
Nästa gång mamma kommer in i affären så ber chefen mamma komma in på kontoret.Han ber mamma att ge pengarna tillbaks men mamma vägrar.Han ringer då polisen och mamma är där och väntar på dom.I slut ändan så går polisen ut till min pappa(som har altzheimers i ett tidigt stadium) som sitter i bilen och får 1000kr utav honom. Mamma har blivit portad ifrån affären för hon ställde visst till med en väldig scen och var grov i munnen.Jag ringde till affärsinnehavaren i förrgår och bad honom att berätta vad som hade hänt.Jag förklarade att mamma har förändrats och att hon är ingen tjuv.Han var väldigt ledsen över vad som hade hänt men sa att det var bäst om mamma inte kom tillbaks, min far var välkommen.Jag vill ochså säga att för flera år sen så spelade mamma men hon märkte att det tog över så hon slutade totalt med att spela.När jag var hemma förra året så köpte vi en lott ibland.Det brukade ta mamma 15 min med att skrapa en lott.Hon riktigt njöt...Idag tar det 1 sekund.
Gunborg visst låter det hemskt?
En annan sak...mamma köper mat om det är billigt.Frysern på landet är full...frysen hemma i Gbg är full...hon fyller nu min systers frys.
Jag vet att nått är fel samtidigt så låter mamma så trovärdig och hon är såååå glad.Hur förklarar man att nått är fel??? Snälla svara mig så fort du kan...Tack på förhand.
 52342. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Är min mor manisk? (Reply to: 52276 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Thu, 15 Sep 2005 12:06:12 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Din mamma kan vara manisk eller hypoman, eftersom hennes sinnesstäming är förändrad, så att hon fungerar på ett sätt som inte är typiskt för henne. Tag kontakt med psykiatrin, även om det kan vara svårt att få med henne dit, när hon är så glad.
You are not logged in
Today's date: Mon, 4 Mar 2024 08:42:47 +0100
KOM 2002