Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  hur ska jag våga vara mig själv???
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  hur ska jag våga vara mig själv???

Thread Messages in thread:

reply Re: hur ska jag våga vara mig själv??? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 13 Sep 2005 09:12
question hur ska jag våga vara mig själv??? , ****** , 12 Sep 2005 20:57
 52204. To top of pageTop   Next message down
hur ska jag våga vara mig själv???
From: ******
Date: Mon, 12 Sep 2005 20:57:49 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
hej!!, jag är en tjej på 13 år och jag mår väldigt dåligt pgr av att jag inte vågar vara mig själv.
i skolan när jag är tillsammans med mina kompisar tex på en rast så pratar jag med dåm väldigt mycket och jag känner mig helt fri!, men när man sitter i klassrummet så vågar jag inte säga ett ord.. jag försöker komma på något att säga men det blir alldrig något i stället sitter jag tyst och säger ingenting.. jag tror att det är så att jag tror att andra tycker att jag är dumm eller något om jag säger vad jag tycker. jag brukar ha svårt att prata även om det är en liten grupp där det kannske är någon jag är jätte bra kommpis med och någon som jag inte känner så bra, då brukar jag inte heller våga säga något.. jag själv mår väldigt dåligt av det här för när jag är med mina närmaste kompisar så tänker jag alltid att någon inte borde tillhöra våran grupp så att jag känder mig helt fri.. men jag har svårast att prata med killar och så fort någon kille säger något till mig så blir jag helt varm och känner hur jag blir helt röd i ansiktet. finns det några övningar man kan göra så att man blir mer självsäker?? jag har inte vågat prata med min mamma om det här, det känns som om jag är mobbad på nåt sätt och det skulle kännas jätte dåligt att erkänna det för någon öga för öga.. men snart orkar jag inte mer med att ha det innom mig.. jag blir väldigt deprimerad och arg offta.. jag har nu länge tänkt på om det skulle kunna hjälpa om jag gick hos en psykolg.. hur mycket kostar det egentligen..??..jag känner att jag måste prata med någon om det här och få HJÄLP..!!!...jag hoppas värkligen att du vill hjälpa mig!!!! vad skulle jag få göra om jag gicktill en psykolog??.. tack för att du har den här sidan!!!
PS om man skriver med någon kille på internett så kommer jag på jätte mycket och kan skriva helt vad jag vill.
 52237. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: hur ska jag våga vara mig själv??? (Reply to: 52204 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 13 Sep 2005 09:12:29 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Jag tycket att det är en bra idé att du börjar hos en psykolog. Om du vänder dig till BUP kostar det inte lika mycket, som om man går privat. Det allra bästa, om man känner som du, är att gå några år i gruppterapi. Då brukar man komma över sina hämningar. Annars är det helt normalt att vara osäker, när man bara är tretton år. Man blir frimodigare med åren helt enkelt därför att man vänjer sig vid att tala naturligt med folk. Övning ger färdighet. Att lära känna någon på internet är verkligen bra, om man är lite blyg.
You are not logged in
Today's date: Mon, 4 Mar 2024 09:32:02 +0100
KOM 2002