Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  problematiskt förhållande
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  problematiskt förhållande

Thread Messages in thread:

reply Re: problematiskt förhållande , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 09 May 2005 06:12
plain problematiskt förhållande , ****** , 08 May 2005 11:19
 45731. To top of pageTop   Next message down
problematiskt förhållande
From: ******
Date: Sun, 8 May 2005 11:19:44 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Hej. jag har ett problem, jag har nu i c:a 7 månader varit ihop med en väldigt mysig tjej, hon är några år yngre än mig (20). för några år sen blev hon våldtagen och blev efter det narkoman, borderline och fick panikångest och åkte in och ut på olika behandlingshem under en tid.
när hennes syster fick barn för 2 år sen så tog hon tag i sitt liv och började plugga in gymnasiet, men hon har ändå mycket problem kvar att lösa känns det som, och även fast hon försöker plugga så verkar hon misslyckas hela tiden, och så fort nått blir jobbigt så ger hon bara upp och struntar i det som att det inte existerar.
mitt problem är att när jag försöker prata med henne och vill att hon ska berätta om sig själv och säga vad hon tycker och hur hon känner så säger hon aldrig nånting. som mest får jag som svar att hon tycker att hon berättar saker för mig.

men jag känner det som att hon aldrig berättar nånting för mig. som mest berättar hon för mig vad hon gjorde dagen innan, men det är nästan aldrig mer än så.

hennes ex däremot har hon jättebra kontakt med och pratar dagligen med i telefon och berättar hur mycket saker som helst för.
jag har sagt till henne att jag känner mig sviken av att hon beter sig så och att jag känner mig som tredje hjulet och att jag tycker det känns som att hon inte vill att jag ska vara en del av hennes liv.

när jag försöker börja prata med henne så sitter hon alltid tyst och säger aldrig något och försöker jag insistera på att diskutera något de få gångerna hon säger något så blir hon bara arg eller upprörd och så börjar vi bråka.

på senare tid har jag försökt prata med henne om hur jag känner, att jag inte mår bra av att jag tycker hon nonchalerar mig som hon gör. men varje gång jag säger vad jag tycker känns fel så säger hon bara att jag tycker att allting är hennes fel och så springer hon iväg eller slänger på telefonluren.

vi har börjat bråka mycket mer på senaste tiden, mycket för att jag blir så ledsen av att hon har så mycket kontakt med sitt ex, att allting verkar va så bra mellan dom och att hon inte berättar saker för mig.
sen förvränger hon dessutom saker när hon pratar med mig som jag senare fått veta att hon har sagt nått helt annat till hennes ex och kompisar.

precis när vi träffades hade hon blivit pålurad en lägenhet i en annan stad av en kompis till henne, men när vi blev ihop så flyttade hon aldrig in dit och sade att hon inte skulle bo där, utan hennes ex flyttade in i den lägenheten istället.
sen dess har hon regelbundet sagt till mig att hon tänker flytta till den lägenheten och jag har sagt att jag blir ledsen av att hon vill bo ihop med sitt ex i en annan stad när hon är ihop med mig och att jag känner mig sviken av henne. men snäll som jag är så sade jag till slut att det var ok att hon flyttar dit även fast jag inte tycker det är ok.

hennes beteende är jättejobbigt för mig, för det känns som att hon ignorerar mig totalt som person, och har mig enbart för att ha nån att "älska" och ha sex med.
det känns som att hon är väldigt egoistisk och tänker bara på sig själv och hon verkar inte ens vilja förstå hur jag känner det.

hon säger att hon älskar mig men hennes beteende säger helt andra saker.

hon har dessutom gjort och sagt saker till mig som har sårat mig väldigt mycket flera gånger.
men varje gång hon vet att hon gjort nått fel så säger hon "förlåt" men det känns inte som att hon menar det för det känns som att hon tycker att även om hon sårar mig jättemycket så blir allt bra bara hon säger förlåt.
och jag ska genast förlåta henne och glömma bort det som hände. jag har sagt till henne att det är inte så enkelt.

våra problem har blivit värre varje gång vi bråkar för inget blir löst, det enda hon konstaterar är att jag kritiserar henne och att jag tycker allting är hennes fel, sen säger hon saker som att jag pratar på fel sätt, att hon tycker att jag låter arg eller att jag avbryter mitt i en konversation och påstår på något sätt att det är därför hon inte vill prata med mig, men inga andra i min omgivning har nånsin sagt att jag betett mig på detta sätt.

jag vet inte vad jag ska göra. det känns som att hon har så mycket olösta problem som hon inte klarar av att ta tag i och det känns bara som att jag gör det värre för att jag blir arg och ledsen på hennes beteende och det i sin tur gör henne ännu mer ledsen.

jag vill ju hjälpa henne men hon låter mig inte göra det, jag har dessutom börjat tro att hon börjar ha självmordstankar igen.
för en månad sen så svalde hon en massa smärtstillande tabletter för att hon fick panikångest av att hon upptäckte att den barnpension hon fick avslutades 3 månader tidigare för att hon misskötte skolan.

hennes beteende är inte hälsosamt och det känns som att hon drar ner mig samtidigt med sig själv för jag är jätteorolig för henne och mår dåligt varje gång vi har bråkat.

det känns som att allt ÄR hennes fel för jag känner det som att jag har gjort allt jag kan för att hjälpa henne och jag har försökt på alla sätt att nå henne, men det går bara inte.

vad ska jag göra?
 45761. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: problematiskt förhållande (Reply to: 45731 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 9 May 2005 06:12:16 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Borderline personlighetsstörning är ingenting man får efter en våldtäkt. Det fanns säkert där redan tidigare. Jag tror att din flickvän inte kan fungera annorlunda än vad hon gör. Det hjälper inte att pressa henne, eftersom hon inte har förmåga att svara upp till dina förväntningar.

Låt henne ha kontakt med sin före detta pojkvän, utan att du blir svartsjuk. Om hon mår psykiskt dåligt, behöver hon ha de vänner hon kan få. Hon verkar ju inte ha någon sexuell relation med honom, utan han är någon hon behöver få prata med.

Din flickvän har många olösta problem och saknar förmåga att ta itu med dem på ett rationellt sätt. Bråk hjälper henne inte. Om du vill leva med henne, är det bra om du inser att hon inte klarar av att fungera bättre, än vad hon gör just nu. Det beror inte på illvilja utan på psykiska begränsningar.
You are not logged in
Today's date: Fri, 5 Jun 2020 10:18:15 +0200
KOM 2002