Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Hur ska jag hjälpa min son
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Hur ska jag hjälpa min son

Thread Messages in thread:

reply Re: Hur ska jag hjälpa min son , ****** , 23 Mar 2005 18:24
reply Re: Hur ska jag hjälpa min son , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 23 Mar 2005 05:34
plain Hur ska jag hjälpa min son , ****** , 22 Mar 2005 15:15
 43209. To top of pageTop   Next message down
Hur ska jag hjälpa min son
From: ******
Date: Tue, 22 Mar 2005 15:15:04 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Jag och min man separerade för ca ett halvår sedan. Min son som är tio år har reagerat väldigt starkt och är arg och ledsen. Oftast kommer reaktionerna som raseriutbrott eller att han blir väldigt arg och talar om att jag/vi har förstört hans liv. Han säger också att han inte vill leva. I skolan har han börjat hamna i konflikter vilket aldrig hände förut. Han har alltid varit väldigt känslig och osäker på sig själv. Han ringer inte gärna till kompisar utan väntar tills någon ringer honom, vilket gör att kompisarna tröttnar. Jag vet inte längre hur jag ska hantera hans olycka och hur jag ska svara när han säger att han inte vill leva. Jag försöker hela tiden prata med honom och förklara att det inte är barnens fel att vi separerat. När han är på bra humör försöker jag prata och fråga hur han känner, men det kommer inte mycket till svar. Han säger att han hatar skolan, fröken säger däremot att det fungerar bra i skolan. Det känns som om han har otroligt mycket ilska i sin kropp och jag vet inte hur jag ska hjälpa honom. Jag har ringt BUP och sagt att jag tror att vi behöver komma dit. Jag vill ju att han ska bli en trygg och glad kille igen. Bup har inte hört av sig ännu och jag känner att det svårt att hela tiden försöka vara glad och positiv när en älskade barn mår dålig. Är det vanligt att barn reagerar på detta sätt och tror du att det kommer att gå över. Vad kan jag göra för att hjälpa honom. Pappan och jag är vänner och barnen bor hos oss varannan vecka. Sonen har en lillasyster som är 8 år och har tagit separationen bra än så länge.
Tacksa för svar
A
 43256. To top of pageTop Previous message Previous message Next message down
Re: Hur ska jag hjälpa min son (Reply to: 43209 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 23 Mar 2005 06:46:42 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Jag har ofta träffat barn som tagit mycket illa vid sig av föräldrarnas skilsmässa. En flicka utvecklade anorexia, när mammans bästa väninna flyttade in i familjens villa och modern och dottern fick flytta till en tvårumslägenhet i en förort.

Det är inte alls säkert att din son har skuldkänslor och tror att det är hans fel att ni har separerat. Han kanske snarare tycker att ni inte har tagit hänsyn till hans behov. Låt honom få sörja och vara arg.

Om du försöker vara glad och positiv, upplever han kanske att du inte tar hans bitterhet och förtvivlan på allvar. Han känner det som om ni har förstört hans liv. Han är besviken över att ni inte satte hans behov av en lycklig uppväxt i första rummet.

Din son behöver få ha sina känslor. Då lugnar han sig, så småningom. Han behöver bli förstådd, även om han inte kan få som han vill.

Ring till BUP igen, om de inte hör av sig snart.



 43285. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Hur ska jag hjälpa min son (Reply to: 43256 from ****** )
From: ******
Date: Wed, 23 Mar 2005 18:24:20 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Trösta inte din son och förringa inte hans känslor. Låt det få kännas så svårt som det är. När han har känt igenom sina svåraste känslor, kommer han själv att börja hitta utvägar.

You are not logged in
Today's date: Tue, 16 Apr 2024 21:08:33 +0200
KOM 2002