Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Kan det vara skadligt för ett barn att en förälder blir arg?

KOM2002 (plain)  Kan det vara skadligt för ett barn att en förälder blir arg?

Reply to Messages in thread:

reply Re: Kan det vara skadligt för ett barn att en förälder blir arg? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 12 Feb 2005 20:07
Kan det vara skadligt för ett barn att en förälder blir arg?
From: ******
Date: Sat, 12 Feb 2005 19:12:15 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Hej!

Ibland (inte så ofta) blir jag jättearg på min son som är 4,5 år. Jag har reflekterat mycket över ilskan och känt den som en positiv kraft som tydligt visar mig när mitt barn överskrider mina gränser. Därför visar jag min ilska för honom och kan skrika rätt högt vid sådana tillfällen. Vidare har jag tänkt att det bygger på intuition och tycker att ilskan visar mig vägen när det verkligen är viktigt att jag säger ifrån. Det här händer inte så ofta, kanske en gång i månaden i genomsnitt, och alltid i situationer när mitt barn är mycket obstinat och inte alls lyder mig. Efter att jag låtit ilskan välla ut brukar han faktiskt göra som jag säger. Det händer aldrig att jag använder våld i sådana här situationer. Ibland efter ett tag pratar jag med honom om situationen och förklarar varför jag blev så arg.

Min man reagerar på den här ilskan och tycker att jag ska lära mig hantera den, han tror inte att det är bra för små barn att uppleva de här situationerna. Detta gör att jag blir jätte-osäker, jag har ju haft ilskan som en ledtråd ibland och verkligen känt tillit till den. Nu undrar jag om min man har rätt, borde jag lära mig att hantera den här ilskan och inte bara använda den som en intuitiv urkraft när jag vill säga ifrån?

Tacksam för svar, hälsningar Marie Björklund

How much is 2 + 6 :
Write Reply to Archive 75366

Author or secret name (pseudonym):
Subject:
Language:
Enter the text...  Plain Text  Guess  HTML

plain
Plain text
reply
Reply
happy
Happy
sad
Sad
angry
Angry
question
Question


You are not logged in
Today's date: Fri, 23 Jul 2021 17:08:58 +0200
KOM 2002