Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  problem
  Re: problem
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  problem

Thread Messages in thread:

reply Re: problem , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 09 Nov 2004 05:27
plain problem , ****** , 08 Nov 2004 20:30
 36398. To top of pageTop   Next message down
problem
From: ******
Date: Mon, 8 Nov 2004 20:30:19 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Vi har en dotter som är snart 13 år.Hon har sedan 4:e klass haft lite problem med kompisar, ev för hon har en bror i klassen så hon behöver inga andra. Sedan ett halvår har hon blivit aggresiv när hon inte får som hon vill. Hon älskar att reta sin pappa till halvt varsinne och fast han blir arg fortsätter hon. Hon har ingen respekt för någon när hon är så här. När hon är i skolan och bland klasskamrater vågar hon inte visa riktigt vem hon är. Klassen är väldigt tuff och hon har inte kommit in i gänget där. Hon säger att hon har så mycket ilska inom sig som hon inte vet vad hon ska göra med. Jag försöker att ställa upp för henne och hjälpa henne med allt. Sedan 6 mån är hon rädd när hon ska gå och lägga sig, det har gått så långt att jag sover hos henne i hennes rum. I början låg hon i vårt sovrum men vi fick inte plats så jag sover hos henne nu. Vad ska jag göra åt problemet för hela familjen blir ovänner och jag orkar snart inte mer.
Tacksam för svar
en tonårsmamma
 36402. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: problem (Reply to: 36398 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 9 Nov 2004 05:27:10 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Ni skulle kunna vända er till BUP och söka hjälp. Då kan dottern få träffa en barnpsykoterapeut, som kan hjälpa henne att bearbeta sin ilska och rädsla. Tonårsperioden kan vara besvärlig i många familjer. Låt inte hennes utbrott och dåliga beteende provocera er, utan betrakta henne som en orkan. Det gäller att ta betäckning och vänta tills det går över.

När det gäller konflikter, är det bra om ni kan förhandla i stället för att bråka. Föräldrarna har mycket som barnet vill ha, till exempel veckopengar, och kan be om vissa motprestationer i gengäld. Det går inte att förhandla, när man är upprörd. Om ni är arga, är det lika bra att vänta, tills ni blir lugna. Det gäller att förhandla, tills ni har hittat en lösning, som båda är nöjda med.

Det behöver inte vara fel att du sover i din dotters rum, om hon känner sig tryggare då. Ställ in en extra säng, så att det blir bekvämt. Det är bara en tidsfråga tills hon väljer att sova ensam.

Föreslå din man att han går in i ett annat rum eller tar en promenad, när din dotter börja provocera honom. Om din man reagerar, förstärker han dotterns dåliga beteende. Genom att visa sig likgiltig och dra sig undan, försvagar han hennes beteende.
You are not logged in
Today's date: Wed, 1 Apr 2020 08:05:42 +0200
KOM 2002