Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  utbrändhet och förhållande
  Re: utbrändhet och förhållande
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  utbrändhet och förhållande

Thread Messages in thread:

reply Re: utbrändhet och förhållande , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 08 Nov 2004 06:17
plain utbrändhet och förhållande , ****** , 29 Aug 2004 00:45
 32847. To top of pageTop   Next message down
utbrändhet och förhållande
From: ******
Date: Sun, 29 Aug 2004 00:45:14 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Hejsan!

Jag har efter flera månader tänkt att ta kontakt med någon typ av terapeut, men pga av ekonomiska aspekter har jag låtit bli.

Min historia i korthet består av mig och min sambo som varit sjukskriven i över ett år p ga utbrändhet.
I dagläget känner jag en otroligt stor hopplöshet när jag tänker på vårat förhållande som inte alls handlar om kärlek och ömhet, utan numer rutiner och överseende.
Min sambo är som sagt sjukskriven sedan ungefär ett år och jag har varit hemma, sjukskriven för utbrändhet sedan 8 månader. Inget förhållande mår bra av umgänge 24 timmar/dygn, det är jag medveten om, men jag känner en väldigt stor hopplöshet i mitt förhållande då min sambo, som fortfarande mår dåligt inte tar sig an någonting - kan inte hitta på något någon gång och inte kan ta sig an att träffa folk eller liknande.
Jag skall ut i arbete nu under hösten och hoppas att detta löser min situation något - kanske att jag ser lite mer positivt på min omgivning, men jag har svårt att se den här "vardagen" som inte kommer någonstans, Min sambo får vare sig hjälp från läkare, terapeuter eller försäkrinskassan - ingen tar hans problem på allvar och han gör det absolut inte själv. Han sitter framför datorn 20 timmar per dag och traot tjat och gnat kommer vi ingenstans på vägen.

Har du något tips om hur man skall komma vidare eller hur man skall tänka? Så länge inget händer här känner jag bara en enorm hopplöshet... jag älskar honom så mycket men orkar inte med en fullständigt socialt handikappad & apatisk pojkvän mycket läongre till....

Tacksam för ett svar!
MVH
-.....
 36377. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: utbrändhet och förhållande (Reply to: 32847 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 8 Nov 2004 09:18:05 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Om du börjar arbeta och utvecklas, kanske du inspirerar din pojkvän att komma vidare. Tjat och gnat fungerar inte, som du redan har märkt. Kanske lider han av en behandlingsbar depression. Det skulle kunna förklara hans passivitet.

Be din pojkvän om en liten detalj, som skulle kunna hjälpa honom att ta sig ur sitt apatiska tillstånd, till exempel att han tar kontakt med en läkare. Ge honom mycket uppskattning, om han gör dig nöjd. Fortsätt att be honom om olika saker och fortsätt att berömma.

Vad skulle hända om du lämnade honom? Skulle han gå under eller skulle han ta sig samman.
You are not logged in
Today's date: Wed, 1 Apr 2020 08:10:18 +0200
KOM 2002