Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Jag kan inte ha sex när jag är nykter :(
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Jag kan inte ha sex när jag är nykter :(

Thread Messages in thread:

reply Re: Jag kan inte ha sex när jag är nykter :( , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 07 Nov 2004 10:47
plain Jag kan inte ha sex när jag är nykter :( , ****** , 26 Oct 2004 08:18
 35630. To top of pageTop   Next message down
Jag kan inte ha sex när jag är nykter :(
From: ******
Date: Tue, 26 Oct 2004 08:18:48 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain

Hej!

Jag är en kvinna på 27 och lever i ett samboförhållande med en kille på 29 sedan 1 år.
Vårt förhållande är enormt tryggt och stabilt, ja, näst intill perfekt, förutom EN sak. Vårt sexliv.

Jag vet inte om det hör till saken att jag är uppvuxen i ett hem där det inte pratades om sex och nakenhet.
Nu på äldre dar upplever jag det som att mina föräldrar skämdes för att prata om det och visade jag ngt som helst intresse lr nyfikenhet för det tystades jag snabbt men utan ngn förklaring. Det enda jag fick veta var att det var fel. (???)

För snart 5 år sedan blev jag offer för en våldtäkt.
Om den händelsen "spädde på" min skuld ytterligare är jag inte säker på. Men vad jag vet säkert är att jag tyvärr aldrig fått tillfälle att bearbeta svåra saker som hänt i mitt liv, bl.a våldtäkten. Jag har flaxat runt från pojkvän till pojkvän men tröttnat efter ett tag både kärleksmässigt och sexuellt. Och så länge det inte var några känslor inblandade funkade allt bra, sedan var det som om det uppstod ngn slags psykologisk spärr, jag tappade sexlusten helt och hållet, blev inåtvänd och "tråkig".
Jag har oxå haft en del tillfälliga sexuella förbindelser (efter våldtäkten) med män jag knappt kände och så gott som BARA då jag var onykter.

Jag har aldrig tidigare velat "se" att det är ngt fel på mig utan skyllt på pojkvännerna att min lust försvunnit p.g.a deras tjatande och att jag känt det som om dom varit "för på". Men det har eg inte spelat ngn roll om dom tjatat eller ej, min lust till sex vill ändå inte infinna sig.

Jag förstår inte hur min syn på sex kan ha blivit såhär. Det är inte så att jag känner ngt direkt äckel inför det men jag kan helt enkelt inte tillåta mig själv att vara en sexuell varelse, känna lust och njuta fullt ut då jag blir tillfredställd. Flera ggr har det hänt att jag börjat gråta förtvivlat efter att jag fått orgasm utan att jag vetat varför. När killen jag varit med har frågat varför, har jag svarat att jag grät för att det var så skönt. Men sanningen är väl eg den att jag har så blandade känslor kring det. Skräck och rädsla, skam, skuld, samt nyfikenhet och en vilja eller ett behov av att få bli tillfredställd och våga njuta.

Det mest naturliga för andra människor känns bara fullständigt onaturligt för mig. Jag är obekväm både med andras och min egen nakenhet. Jag sover ALDRIG naken för det känns så fullkomligt fel, otryggt och ja, naket. Hm. De få ggr som jag och min sambo har sex sker oftast då alkohol finns med i bilden för DÅ kan jag både känna lust och tillåta mig det, samt leva ut den. Men i nyktert tillstånd känner jag mig bara otroligt hämmad, tycker sex mest är pinsamt, är rädd för att göra fel osv.

Detta har ställt till det så pass för mig att jag varit nära att "trilla dit", alltså NÄSTAN utvecklat alkoholism. Tack och lov hann jag få hjälp i tid och nu gick det aldrig så långt. Men fortfarande, trots att jag dricker väldigt sällan nu, känner jag att utan alkohol kan jag inte vara mig själv, visa mina innersta känslor. Jag behöver helt enkelt alkoholen för att frigöra mig från dessa svåra och jobbiga (kanske undertryckta) känslor och jag hör ju själv hur dumt och fel det låter. Faktum är att det skrämmer mig :(

Jag äter både p-piller och antidepressiv medicin och vet ju att detta kan påverka sexlusten negativt rätt rejält. MEN det var ju såhär redan innan, därför vet jag att det inte har med ngn medicin eller depressionen i sig att göra. Jag tror inte heller att det är ngt fysiologiskt fel på mig utan att det i mitt fall handlar mer om det psykologiska.

Jag går redan i terapi men känner att det hjälper föga. Så min fråga är, vad är nästa steg? Vad kan jag, min sambo, VI, göra för att kunna ha ett mer normalt sexliv, nyktra som onyktra? Jag orkar inte ha det såhär hur länge som helst och jag tvivlar på att min sambo gör det med. Har du ngt råd att ge mig?
Jag börjar bli en smula desperat :(

Mvh Denise

 36337. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Jag kan inte ha sex när jag är nykter :( (Reply to: 35630 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 7 Nov 2004 10:47:13 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Du går redan i terapi, men tycker inte att det hjälper. Ibland kan man hitta en annan terapeut, som det fungerar bättre med. En sexolog, som har specialiserat sig på att hjälpa människor med sexuella svårigheter kanske.

Det är mycket vanligt att människor dricker vin innan de har sex för att komma i rätt stämning, men eftersom du kanske är i riskzonen för att utveckla alkoholism, får du vara försiktig.

Har du talat med din sambo. Hur viktigt är det för honom att ha sex? Det finns många lyckliga par som har helt andra engagemang och intressen tillsammans.
You are not logged in
Today's date: Mon, 3 Aug 2020 13:27:41 +0200
KOM 2002