Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Hur ledsen ska jag vara?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Hur ledsen ska jag vara?

Thread Messages in thread:

reply Re: Hur ledsen ska jag vara? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 20 Oct 2004 07:26
question Hur ledsen ska jag vara? , ****** , 19 Oct 2004 16:47
 35329. To top of pageTop   Next message down
Hur ledsen ska jag vara?
From: ******
Date: Tue, 19 Oct 2004 16:47:33 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej,
jag är lite bekymrad om jag är på väg att bli deprimerad eller om mina tankar är helt "friska" i min situation.

Jag har nyligen avslutat min universitetsutbildning, men inte lyckats få något jobb. Just nu lever jag på sparade pengar och det kan jag göra kanske 2-3 månader till. Jag gråter varje dag för att ingen velat anställa mig och för att jag är rädd vad som ska hända när mina pengar är slut. Jag tycker det är helt rimligt att vara ledsen och rädd i en situation som min men är rädd för att jag ska bli depimerad. Jag har varit det en gång förut och det var det absolut värsta jag varit med om. Dessutom var det en ekonomisk katastrof.

Det är ca två år sedan var jag deprimerad, hamnade på sjukhus i flera månader, därefter har jag gått i terapi, och ätit medicin och tills i augusti. Jag lärde mig en massa saker då om hur jag ska tänka om saker och ting som jag naturligtvis använder. Men fakta kvarstår, ingen har velat anställa mig och pengar och lägenhetskontrakt tar slut i januari. Allt hänger på att jag får ett jobb men det blir svårare och svårare för mig att försöka förklara för potentiella arbetsgivare varför de ska välja mig och inte någon av de andra 300 sökande. Jag törs inte riktigt prata med familj och läkare, dels för att jag är rädda att de ska tycka jag är jobbig, dels för att de faktiskt inte kan hjälpa mig, om de inte kan ge mig ett jobb då...(allt annat skjuter ju egentligen bara upp problemet).

Hur vet jag om jag är normalt stressad, ledsen och rädd för min situation eller om en depressionen kommer tillbaka? Symptomen är ju de samma.
/Maria.
 35357. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Hur ledsen ska jag vara? (Reply to: 35329 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Thu, 21 Oct 2004 18:05:44 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
En möjlighet är att börja med antidepressiv medicin, så att du inte riskerar att hamna på sjukhus igen. Det vore inte bra för din karriär i dagens läge, när arbetsgivare bara vill anställa friska människor. Fråga vad din läkare tycker.

Skulle det vara möjligt för dig att få arbete på ett bemanningsföretag? Då får du inblick i många olika företag och får kanske chans att stanna på något av dem. Du får lära känna företaget och de får en chans att upptäcka dina kvalitéer.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 15:45:21 +0100
KOM 2002