Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Svärmor med minnesluckor
  Re: Svärmor med minnesluckor
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Svärmor med minnesluckor

Thread Messages in thread:

reply Re: Svärmor med minnesluckor , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 28 Sep 2019 12:57
question Svärmor med minnesluckor , ****** , 23 Sep 2019 20:15
 265684. To top of pageTop   Next message down
Svärmor med minnesluckor
From: ******
Date: Mon, 23 Sep 2019 20:15:30 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej
Min svärmor har betett sig konstigt mot mig och sitt första barnbarn min son. Hon har inte träffat barnbarnet många gånger oftast slutar det att barnet gråter och vi får slita barnet ur famnen på henne. Då hon är burdus och skriker när hon inte får som hon vill och håller fast barnbarnet.
En gång när hon var på besök fick hon honom att gråta när hon hade honom i famnen, när jag sa ifrån och att hon skulle sluta tryckte hon in nappen i munnen och la sin hand över nappen så handen täckte hela hans ansikte och så skakade honom upp och ner,Jag sa då till på skarpen och hon släppte då taget lyfte händerna i luften stirrade på mig och skrek :ta honom ta honom. (jag lyckades plocka upp honom innan han kanade ner och ramlade i golvet). Hon har varit under bevakning sedan dess.
Min sambo har pratat med sin mamma men hon vill inte svara sitter bara tyst och säger att hon ska bättra sig. Vilket inte skett. I helgen hade vi alla 3 ett möte då vi gick igenom dom värsta händelserna, Min svärmor minns inget av händelserna hon minns endast det som skett innan, var vi va och hur vi satt i soffan tex. Men när hon skriker, håller fast, släpper och skakar så minns hon inte. Min fråga är nu att hon har lovat att aldrig göra så igen. Är det möjligt att kunna lova att inte göra en sak som man inte kommer ihåg eller uppfattar att man gör ?

Tacksam för svar då det är svårt att argumentera då jag var ensam med min svärmor när hon agerat som värst så vill ingen riktigt tro på mig när jag säger saker som att hon släppt, skakat, tryckt in nappen och hållit för munnen på mitt barn. Dom flesta tycker jag överdriver.
Jag vill tillägga att hon får inte vara ensam med barnet, hon träffar honom knappt i dag.
 267064. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Svärmor med minnesluckor (Reply to: 265684 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 28 Sep 2019 12:57:54 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Rivalitet mellan sonhustru och svärmor är ett känt begrepp. Den unga vackra sonhustrun kommer och tar svärmoderns älskade son ifrån henne. Du kommer också bli svärmor en dag. Tiden går fortare än man tror, när man är ung.

I bästa fall gör svärmor nytta som barnvakt, men i ditt fall litar du inte på henne.
Självklart måste barnets säkerhet komma i första rummet. Du behöver känna dig trygg, när du lämnar honom i någon annans vård. Men för övrigt tycker jag att du ska vara så trevlig mot din svärmor, som du bara kan.

Slitningar i släkten och familjen är mycket tärande. Var så snäll och positiv mot din svärmor som du förmår. Måste du säga något klandrande till henne så säg något snällt före och efter.

Formulera det du säger som en önskan och inte som en förebråelse. Det bästa är om du kan bli vän med henne, så att hon upplever dig som en tillgång i sitt liv och inte som en rival.

You are not logged in
Today's date: Mon, 17 Jun 2024 00:43:51 +0200
KOM 2002