Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Spelar min chef maktspel?
  Re: Spelar min chef maktspel?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Spelar min chef maktspel?

Thread Messages in thread:

reply Re: Spelar min chef maktspel? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 15 Sep 2018 23:36
question Spelar min chef maktspel? , ****** , 26 Jul 2018 20:38
 209748. To top of pageTop   Next message down
Spelar min chef maktspel?
From: ******
Date: Thu, 26 Jul 2018 20:38:46 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej! Jag arbetar inom restaurangbranschen och arbetar just nu på en mindre arbetsplats där vi är cirka 12 heltidsanställda. Jag ansvarar för ett specifikt område på arbetsplatsen och arbetet jag utför är vitalt för att verksamheten skall gå runt.

Jag är respekterad av alla anställda och jag känner detsamma gentemot dem. Vi har alla en väldigt vänskaplig anknytning och kan prata om precis allt.

Nu till vad jag uppfattar som ett stundande problem. Vi har en biträdande chef, vi kan kalla honom Arne. Jag och Arne har en god relation både vad gäller den yrkesverksamma aspekten och den privata, inte för att vi umgås utan för jobb men vi kan prata om det mesta vi också. Jag känner att vi också har en väldigt progressiv och konstruktiv kommunikation där vi kan tala om hur vi hade kunnat göra annorlunda, vad som kunde blivit bättre och så vidare.

Nu till dilemmat då jag inte vet om det är min perception eller om det faktiskt inte ''är något'' Ibland tycker jag att han använder sin auktoritära ställning gentemot mig. Nedan följer några exempel.

''Här står du och chillar nu igen''

''Du blev inte klar med timrapporten enligt avtalad tid, nu blev jag lite besviken''

Han kör liksom titt som tätt lite smått konstiga saker, han liksom frågar varför en produkt är slut inför alla andra - precis som om att syftet är att säga det inför alla.

Även order som att ''Kom till mitt kontor vi behöver snacka''

Detta beteende blandas sen med en person som är riktigt snäll och har en fantastisk välvilja. Jag har jättesvårt att veta om det faktiskt är jag, eller är det inte jag? Dvs är allt jag beskriver bara min upplevelse av problemet?

Mvh

Alex
 211687. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Spelar min chef maktspel? (Reply to: 209748 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 15 Sep 2018 23:36:50 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Din chef bär sig illa åt mot dig, men jag tror inte det är illa menat. Han vet bara inte hur han ska säga, för att det ska kännas bra för dig. Jag tycker att du ska be honom tilltala dig på ett sätt, som du kan uppskatta. Föreslå att han säger: Har du möjlighet att ge mig timrapporten morgon? Skulle du vilja komma till mitt kontor? Ge honom beröm, om han säger något som du gillar. Då förstärker du det beteendet hos honom.You are not logged in
Today's date: Sat, 19 Oct 2019 20:18:54 +0200
KOM 2002