Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Utan ljus
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Utan ljus

Thread Messages in thread:

reply Re: Utan ljus , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 31 Dec 2017 19:52
question Utan ljus , ****** , 29 Dec 2017 21:37
 195655. To top of pageTop   Next message down
Utan ljus
From: ******
Date: Fri, 29 Dec 2017 21:37:18 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej . Undrar hur länge man står ut ( skall stå ut ) med ensamheten hemma , när den äkta hälften oberörd över min lidande tittar på Tv lagar mat oavsätt om det behövs eller inte, - bara för att slippa umgås (?). När man förtvivlat uttrycker - skall det vara så ? blir svaret utan undantag ” inte dennes fel” utan bara , . bara mitt. Eller varianten , ” mår Du inte bra ? har Du tagit din medicin ? ” Hur normalt är det för det andra att leva med en idiot som jag isåfall, som hela tiden gör och tänker fel. För min del innebär total nedbrytning , inga sömn , inget liv, ingen hälsa , noll framtid. Bara panikångest . -En kort berättelse om ett långt lidande utan ljus i tunneln. Ingen lösning verkar finnas, - utom döden . Och ändå bara jag som skäms o lider. Kan inte ens formulera det till en fråga, det är för mörkt ,segt, och obegripligt.
 195747. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Utan ljus (Reply to: 195655 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 31 Dec 2017 19:52:29 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Du får inte vad du behöver av din partner. Du slipper vara hungrig och att du kan få sällskap framför TV:n, om du vill titta på samma program som han. Resten av livet behöver du ta itu med själv. Du verkar må förfärligt dåligt och din partner klarar inte av att hjälpa dig på ett sätt som fungerar för dig.

Jag föreslår att du börjar i psykoterapi. Om du bor i Stockholm, får du gärna komma till mig. Jag har en liten grupp, som träffas varje tisdag klockan 17.00. Den kostar 1000 kronor i månaden, vilket blir betydligt billigare än enskild terapi.

De personer, som gått i psykoterapi hos mig, mår mycket bättre, än när vi först träffades. De har lärt sig att ta ansvar för sitt liv och skapa nya kontakter, om de känner sig ensamma. Om de lider av ångest, får de ligga på en dyna på golvet och känna smärtsamma och svåra känslor. Efteråt mår de vanligtvis mycket bättre.

Behöver de psykofarmaka, tar vi kontakt med en psykiater, men oftast klarar sig mina patienter utan psykofarmaka.

Ditt liv kan bli bättre med hjälp av psykoterapi. Vänta dig inte att din partner ska klara av att göra dig lycklig. Psykoterapi handlar om att mogna som människa och till följd av det kunna skapa framgång och lycka för sig själv och sin omgivning.

Ett alternativ är att du och din partner går i parterapi hos mig. Det förutsätter förstås att han går med på det.
You are not logged in
Today's date: Tue, 26 Jan 2021 17:05:23 +0100
KOM 2002