Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Konflikt ang styvdotter

KOM2002 (question)  Konflikt ang styvdotter

Reply to Messages in thread:

reply Re: Konflikt ang styvdotter , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 14 Dec 2016 22:18
Konflikt ang styvdotter
From: ******
Date: Wed, 14 Dec 2016 08:21:31 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej. Jag känner mig bitter, arg och rådvill i denna fråga. I 10 år har jag levt med min sambo. Han har två döttrar, nu 20 och 22 år. De har sedan 8 år bott på heltid hemma hos sin pappa. De har aldrig behövt ta något ansvar och har inte lärt sig varken empati mot andra människor eller pengars värde. Jag och min sambo har olika åsikter om detta men jag känner att jag egentligen inte har rätt att lägga mig i. Men nu skäms jag när tex grannarna klagar till mig över att de blivit kallade fula namn och andra otrevliga bemötanden. Jag ber om ursäkt och hänvisar till deras far. Men han tar alltid flickorna i försvar och tycker att alla som kritiserar dem är "svin".
Nu har flickorna slutat skolor och bor hemma. De vill inte arbeta och de vill inte hjälpa till hemma. Men de kräver pengar av sin pappa och de får det. De kommer och går som de vill i hemmet.
Jag känner att jag driver ett hotell men när jag säger ifrån så blir jag kallad för fula namn. Min sambo tycker att jag ska förändra min attityd. Annars får jag skylla mig själv att jag inte är omtyckt.
Ska jag behöva ge upp min relation med min sambo? Vår relation i övrigt fungerar bra, men han blir som en annan person i denna fråga. Dock klagar han över sina barn bakom deras rygg. Och när andras barn beter sig som hans egna, då svär han över föräldrarna.
Jag känner mig förvirrad och sviken, speciellt när han skäller påmig inför flickorna för att jag säger ifrån till dem.
Hur ska jag tänka? Finns det nåt jag kan göra?
/ Maria

How much is 8 + 6 :
Write Reply to Frage an einen Arzt / Psychiater / Sexualtherapeuten / (Verwenden Sie das Formular oben, nicht die Form unten.)

Author or secret name (pseudonym):
Subject:
Language:
Enter the text...  Plain Text  Guess  HTML

plain
Plain text
reply
Reply
happy
Happy
sad
Sad
angry
Angry
question
Question


You are not logged in
Today's date: Mon, 23 Jul 2018 04:14:28 +0200
KOM 2002