Warning: KOM is going down in 11 minutes, up again soon!

Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Social ångest, känner mig värdelös

KOM2002 (question)  Social ångest, känner mig värdelös

Reply to Messages in thread:

reply Re: Social ångest, känner mig värdelös , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 11 Dec 2016 20:05
Social ångest, känner mig värdelös
From: ******
Date: Mon, 14 Nov 2016 14:24:09 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej, jag är en kille som snart är 22 år gammal och får ångest av att prata med folk jag inte känner väl, framför allt folk av det andra könet. När jag åker t-bana begraver jag alltid ansiktet i mobilen, när jag går runt inne i stan försöker jag att hålla blicken högt och att inte titta ner, jag försöker titta på folk när jag går förbi dem, men vänder ofta snabbt bort huvudet när de tittar tillbaka.

Det värsta med allt detta är att när jag gick i högstadiet så var jag en av de allra populäraste killarna i skolan (mycket pga min sociala förmåga), hade massor av vänner och kunde obehindrat flörta med tjejer, sen blev jag störtkär i en tjej (alltså verkligen helt galet förälskad), men vågade inte ens fråga vad hon tyckte om mig (jag var van att tjejerna tog kontakt med mig.) Tillslut fick hon en annan kille och jag blev väldigt ledsen och var deprimerad i nästan ett år. Och det var när det hände som jag helt plötsligt kände mig oduglig, tyckte det var jobbigt att prata med folk osv, fast jag var kung på allt det där förut! Känns som jag var på toppen och föll käpprätt ner i botten där jag nu är.
Det här är alltså 6 år sen, och jag är fortfarande inkapabel till att prata med tjejer, och även killar jag inte känner väl. Jag gillar inte uppmärksamhet och försöker ofta få bort blickar från mig. Jag är inte deprimerad längre (tror jag, är inte ledsen men lite tom) känner mig lite socialt handikappad

Vad ska jag göra? Jag vill kunna prata och titta avslappnat på personer utan att känna ångest och oro.

How much is 4 + 9 :
Write Reply to Frage an einen Arzt / Psychiater / Sexualtherapeuten / (Verwenden Sie das Formular oben, nicht die Form unten.)

Author or secret name (pseudonym):
Subject:
Language:
Enter the text...  Plain Text  Guess  HTML

plain
Plain text
reply
Reply
happy
Happy
sad
Sad
angry
Angry
question
Question


You are not logged in
Today's date: Wed, 24 Jan 2018 06:31:34 +0100
KOM 2002