Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Relationsproblem - med min sambos syster.

KOM2002 (question)  Relationsproblem - med min sambos syster.

Reply to Messages in thread:

reply Re: Relationsproblem - med min sambos syster. , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 14 Feb 2016 14:14
Relationsproblem - med min sambos syster.
From: ******
Date: Wed, 10 Feb 2016 10:57:58 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!

Jag har ett relationsproblem med min sambos syster, detta går tyvärr ut över vårt förhållande och vi kommer ingen vart i denna låsta situation.

Min sambo och jag har två barn tillsammans. Hans syster har svårt att acceptera att jag finns och det låter hon gå ut över mig.

- Hon är hugger aggressivt på allt jag säger.
- Hon ändrar på allt jag gör vilket gör att jag får känslan att ingenting jag gör duger.
- Så fort vi är ensamma smäller hon otrevliga kommentarer till mig.
- Hon berättar för min sambo starkt och brett om hur trevligt och roligt det vi gjort varit. Sedan berättat hon för mig om hur otrevligt och vidrigt det vi gjort varit och att jag har förstört allt med min otrevlighet.
- Hon har sagt rakt ut att jag förstör stämningen så fort jag går in i ett rum. (Detta tycker jag sammanfattar och speglar hennes beteende mot mig väldigt väl.)

Vi har tagit upp problemet med henne men hon hävdar att hon beter sig som fullt normalt och inte har något att förändra. Hon förklarar det med att jag har huvudspöken och hittar på allt.

Aggressiviteten mot mig finns alltid med men det andra håller hon alltid på med bakom ryggen på min sambo så han inte skall märka något. T.ex. om jag är själv någonstans kommer hon dit och smäller taskiga kommentarer.

Jag har för min sambos skull ståt ut med situationen i över 10 års tid men nu tröttnat på hennes dåliga beteende. Han har vetat om hennes beteende och hur jag mått av det men valt att inte säga något till henne.

Automatiskt har allt detta lett till att jag kommer in i en försvarssituation så fort jag möter henne, bara väntar på när det skall komma. Vilket blir ett väldigt konstigt beteende från min sida:
- Jag ställer inga frågor till henne för att undvika hennes aggressiva påhopp, så jag kan hålla mig undan.
- Jag går alltid iväg till ett annat rum för att slippa vara i närheten av henne.
- Har ofta haft barnen som ursäkt och suttit och tittat på dem när de sovit middag bara för att slippa vara i närheten av henne.

Jag tror jag är rädd för henne då jag inte vet vad hon skall hugga på nästa gång eller vilka otrevligheter hon skall hitta på. Varje gång vi skall träffas får jag en stor klump i magen. Det känns som man trippar runt på ett explosivt minfält och bara väntar på när hon skall få en chans att trycka ner en och kränka en igen.

Min sambo reagerar inte så starkt över hennes beteende. Han säger att varje gång de träffas faller de in i sina gamla roller igen och han behandlar henne som hon var en liten tvååring. Hon hamnar i en väldigt svår situation då jag behandlar henne som en vuxen människa medan hennes ”gamla” familj daltar med henne som ett litet barn. Det måste bli väldigt splittrat för henne.

Det är 4,5 års skillnad mellan min sambo och henne och hon har flera gånger berättat för mig hur mycket hon avgudade och såg upp till sin storebror som liten.

I dagsläget vet vi inte vet hur vi skall komma vidare med relationen till henne då den för tillfället suger väldigt mycket energi från oss och gör att vi bråkar, vilket går ut över barnen. Hon hävdar att hon beter sig fullt normalt och vägrar att ta tag i eller prata om problemet. Så det känns som vi stampar i en återvändsgränd.

Om vi skall kunna ha en relation i framtiden måste jag få en förståelse för VAD hon håller på med och VARFÖR? Hur skall vi kunna gå vidare i vår relation med henne när hon förnekar och inte vill ta tag i problemet?

Är det något du kan hjälpa mig med?

Tack för hjälpen på förhand!


How much is 8 + 0 :
Write Reply to Frage an einen Arzt / Psychiater / Sexualtherapeuten / (Verwenden Sie das Formular oben, nicht die Form unten.)

Author or secret name (pseudonym):
Subject:
Language:
Enter the text...  Plain Text  Guess  HTML

plain
Plain text
reply
Reply
happy
Happy
sad
Sad
angry
Angry
question
Question


You are not logged in
Today's date: Sat, 22 Sep 2018 05:08:22 +0200
KOM 2002